Univerzitet za poslovne studije Banjaluka poništio je diplomu direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića za koju je Republička prosvjetna inspekcija utvrdila da je stečena nezakonito, potvrđeno je “Nezavisnim novinama” u Inspektoratu Republike Srpske. “Republička prosvjetna inspekcija izvršila je danas na Univerzitetu za poslovne studije Banjaluka kontrolu je li izvršeno rješenje kojim je dan nalog da […]

" />
Published On: Čet, stu 14th, 2019

ONOGATIBOGA: Poništena diploma SDA kriminalcu kojeg smo plaćali da se bori protiv kriminala. Recimo protiv lažnih diploma

Univerzitet za poslovne studije Banjaluka poništio je diplomu direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića za koju je Republička prosvjetna inspekcija utvrdila da je stečena nezakonito, potvrđeno je “Nezavisnim novinama” u Inspektoratu Republike Srpske.

“Republička prosvjetna inspekcija izvršila je danas na Univerzitetu za poslovne studije Banjaluka kontrolu je li izvršeno rješenje kojim je dan nalog da bude poništena diploma Osmana Mehmedagića i proglašena ništavom u “Službenom glasniku Republike Srpske”.

Utvrđeno je da je Univerzitet postupio po rješenju inspektora”, istakli su u Inspektoratu.

Uvidom u predočenu dokumentaciju, kako je navedeno, utvrđeno je da je Senat Univerziteta za poslovne studije na izvanrednoj sjednici 12. studenog 2019. godine donio rješenje kojim je poništio diplomu izdanu na ime Osmana Mehmedagića.

Inspektoru je na uvid predočena i uplatnica “Službenog glasnika Republike Srpske” od 13. studenog 2019. godine za objavljivanje da je spomenuta diploma nevažeća.

Univerzitetu za poslovne studije je dan nalog da inspektoru nakon objavljivanja dostavi dokaz da je diploma poništena u “Službenom glasniku Republike Srpske”.

Što dalje?

Sada će građani BIH imati i plastičan dokaz da žive u kalifatu kojem postoje dvije rase. Jedna kojoj se ne sudi i jedna kojoj se ne sudi.

Što mislite da je Mehmed – Vujadin ili Hrvoje, bi li već protiv njega bila podignuta optužnica?

Bi li već postojalo, osim zatvorskog, i rješenje kojim se istome nalaže da državi vrati sav iznos koji je stekao lažnom diplomom?

Dobar dan svima. Tekbirčeko!