Published On: Ned, srp. 30th, 2017

VELIKI DOGAĐAJ ZA GRAD KOJI SE UJEDINJUJE: Danas prvi povijesni skokovi sa Safine ćuprije

Događaj je sjajan i privlači tisuće turista u grad a u pozadini istog još uvijek traje rasprava koji su ovo po redu skokovi? Tako jedni tvrde da su skokovi sa Mosta održavani od same godine kada ga je Hairudin izgradio 1566. Ljudi se jednostavno sjećaju. Kao da je jučer bilo. Što je malo vjerojatno. No dobro zvuči turistički. I super je to fora za turizam. Pa bi trebalo ostati tako. Drugi opet tvrde da je ovaj đir utemeljen u komunizmu. Al pošto svi mrze komunizam, koji su nešto učili u školi nekako ni to ne paše. To je Safa onda odlučija rješiti tako što je privatisao most. Tako se ove godine održavaju prvi povijesni hidljadugodišnji skokovi sa Safine ćuprije.

Kontaktirali smo i Red Bull, i oni su nam kazali da im je također poznato da je 1566. Red Bull u Mostaru također bio pokrovitelj skokova i da im je žao što je Safa ukinio tradiciju. No kako mi građani Hercegovine, ne gotivimo Safu, naročito ne njegovu ratnu prošlost, čestitamo Vam 451. skokove sa starog.

 

U gradu na Neretvi danas će biti održano tradicionalno natjecanje u skokovima sa Starog mosta na kojem će sudjelovati između 50 i 60 skakača.

Točan broj sudionika bit će poznat uoči samog natjecanja nakon što svi prijavljeni skakači obave liječnički pregled.

Predsjednik Kluba skakača u vodu “Mostari” Semir Drljević kazao je kako su obavljene sve organizacijske i sigurnosne pripreme te da su poduzete sve potrebne mjere kako bi cjelokupna manifestacija protekla bez problema.

Natjecanje će početi u 16:30 sati a, osim skakača iz Mostara i BiH, ono će okupiti i natjecatelje iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i drugih zemalja.

Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije su županijsko Ministarstvo turizma i Turistička zajednica HNŽ-a.

Pošalji ovaj članak prijateljima: