Published On: Pon, tra 12th, 2021

ONAKO PRETUČENOG SU GA ODVELI U STANICU: Slaven Blažević ispričao kako je preživio napad policije…

Slaven Blažević, kojeg su u subotu u 23:03 sati, brutalno pretukla dvojica policajaca u Mostaru  progovorio je o detaljima i razlozima napada koji je zgrozio cijelu BiH  i regiju. Izjavu je dao za pogled.ba

– Bio sam kod prijatelja u susjednoj zgradi i pješačio prema svojoj zgradi. Nisam nikoga vidio, čuo sam da netko doziva stani, već sam bio na ulazu u svoj haustor. Svjestan da sam prekršio policijski sat, htjeo sam ući u zgradu kako bi izbjegao kaznu, no međutim,  oni su me sustigli točno ispred zgrade. Dalje se na snimci vidi sve što se dogodilo. Ispričao sam se što sam prekršio policijski sat, ponudio da platim kaznu no oni krenuli sa udarcima. Nakon toga odveli su me u policijsku stanicu. U policijskom vozilu sam im već u nekoliko navrata napominjao da se ne osjećam dobro. U  policijskoj stanici su napisali prekršajni nalog na  kojem je pisalo da sam prekršio pravilo kretanja. U prekršajnom nalogu nigdje nisu spomenute ozljede, samo piše da sam prekršio kretanja od 21 do 5 sati. Nakon  što su napisali prekršajni nalog pustili su me da idem kući pješice, priča Slaven za Pogled.ba.

Na upit je li tražio da ga odvezu na CUM zbog nanesenih ozljeda, Slaven odgovara potvrdno.

– Samo su mi rekli da idem kući. Pušten sam da šetam gradom i na taj način opet kršim policijski sat, svjestan da me opet može netko zaustaviti i ponovo legitimarati. Nakon toga otišao sam na hitni pregled, sam , jer se nisam osjećao dobro. Čak sam, dok sam hodao do kuće, povratio nekoliko puta…, priča Slaven.

– Na CUM-u su evidentirane ozljede glave, udarci po tijelu…,

– Mogu samo reći da mi je drago što su prije svega sve zabilježile kamere, jer da nisu, vjerojatno ništa od ovoga ne bi bilo. Zahvaljujem svim građanima koji su izrazili podršku i nadam se da će ovo otići u pravom smjeru.


Slaven je potvrdio da je angažirao i odvjetnika, odnosno da pokreće privatnu tužbu protiv dvojice policajaca.

No uz tu tužbu policajci nasilnici suočit će se i s tužbom sustava. Valjda. Ono što bi ovaj slučaj trebao imati kao pozitivnu posljedicu jeste pročišćenje kadrova u mostarskoj policiji na način da se iz nje izbace ljudi koji nisu dostojni raditi ovaj posao. Inače je sva galama uzaludna.