Published On: Sri, tra 27th, 2022

ONA SE PUTINA NE BOJI: Sanna Marin je postala premijerka s 34 godine, pred medije izlazi u kožnjaku, a zabavlja se u klubovima

Finska premijerka Sanna Marin ovih je dana dobila na popularnosti, budući da je žena koja se suprotstavila Vladimiru Putinu jer planira uvesti zemlju u NATO. Na prijetnje ruskog krvnika se ne obazire.

Marin je premijerka postala s tek 34 godine, a ujedno je i najmlađa osoba na toj dužnosti. Planira i uvesti radni tjedan od četiri dana te radni dan od šest sati te smanjiti ugljični otisak, prenosi RTL Direkt.

Finska premijerka ima i zanimljiv Instagram, a može se tu naći svega – od selfija s Trudeauom do selfija uživanja u snježnim radostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je bila na naslovnici TIME-a, a Forbes ju je lani uvrstio među 100 najmoćnijih žena svijeta. No, ona se vozi javnim prijevozom, kupuje u lokalnim trgovinama, a press konferencije drži odjevena u kožnu jaknu.

‘Ona se ne da smesti’

“Zna preuzeti odgovornost, što mnogi drugi političari ne znaju kad su u problemima. Ne da se smesti. Iako su joj mnogi pokušali naći mane i skandale nije ju to previše smetalo, ona je išla dalje. Popularna je jer je mlada, interesantna žena, predstavlja novi val politike i zna koristiti društvene medije na pravi način”, rekao je Davor Stjelja koji živi u Finskoj.

FInci je vole jer je otvorena i nije joj problem ispričati se kad pogriješi, kao onda kad je partijala u klubu umjesto da je bila u izolaciji jer je njezin ministar pozitivan. “Naravno da se ispričavam zbog svog ponašanja i onoga što sam napravila. Nisam se ponijela najbolje i zbog toga se ispričavam”, rekla je tad.

Radila je u pekarnici i raznosila novine

Prije nego što je postala članica lokalnog vijeća pa potom zastupnica u Nacionalnoj skupštini i ministrica, bila je radnica u pekarnici, a raznosila je i novine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je jasno i glasno rekla da se Putinovih prijetnji ne boji. “Neću davati nikakav vremenski okvir za naše odluke, ali mislim da će se to dogoditi prilično brzo, u roku od nekoliko tjedana, a ne mjeseci”, kazala je.

“Ona može reći Putinu ne zato što iza nje stoji 700-tinjak možebitnih finskih boraca koji će itekako braniti svoju državu. U skupini malih država Finska, uz Tajvan i Izrael ima jednu od najboljih vojski svijeta, ako ne i najbolju. Kako zbog naoružanja, spremnosti stanovništva, sustavu obrane, tako i zbog nacionalnog ponosa. Tako da će ako uđu u NATO, Ruske prijetnje ostati samo to”, rekao je politički konzultant Aleksandar Musić.

Moderna ljevičarka

“Možemo upotrijebiti maštu i reći da su njeni počeci bili slični počecima Justina Trudeoa koji iako muškarac je bio dosta mažen i pažen od svjetskih medija, ali se s vremenom pokazao daleko proračunatijim i neiskrenijim, slabijih učinaka i bezvezniji”, dodao je Musić.

“Mislim da je jedna od modernih ljevičarki da tako kažem. Ali treba reći i da Finska već zaista dugi niz godina izrazito puno pažnje posvećuje jednakosti muškaraca i žena na svim poljima pa tako i u politici. Zato to kod njih nije čudo da ona sa 35 godina postane premijerka kako bi to kod nas bilo čudno”, komentirala je predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin.

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

globalistička podvala.
najnoviji model za piššanje po isprranom mozzgu birrača…
znaš ti šta skuhat ‘lutko na koncima’ skrivenih moćnika?

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 mjesec prije

Redovito koristi bijeli puder….❄️

Alen
Alen
1 mjesec prije

Ni Bjelenski se nije plasio Putina,ali mislim da se to vec promijenilo.Tako ce i ova puterica,kad rakete pocnu padati po Moldaviji.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Alen
1 mjesec prije

A morete joj ga i produhaniti. Balkanjerossi.

Martina Mlinarević
Martina Mlinarević
1 mjesec prije

Zgodna ženska, ali nažalost ideološki zastranila.

Mornar
Mornar
22 dana prije

Ja bi ovu ljevicarku i drugaricu dobro izoro.