Published On: Wed, Jun 1st, 2016

ONA JE VEĆ DUGO VANI I TEŠKO DA ZNA ISTINU O POSLJEDNJOJ PROPAGANDNOJ KUĆI EUROPE: Pozivam vlasti i emitere da hitno djeluju kako bi se spriječilo gašenje BHRT-a

Predstavnica OESS-a za slobodu medija Dunja Mijatović ponovno je danas pozvala vlasti u Bosni i Hercegovini da hitno djeluju u vezi sa sustavom javnog emitiranja u BiH, nakon odluke Upravnog odbora Radio-televizije Bosne i Hercegovine (BHRT) da obustavi sve programe od 30. lipnja ove godine, javlja Fena.

– Čak i privremeno gašenje programa uskraćuje prava građana da dobiju ključne javne informacije i ne bi trebalo biti viđeno kao rješenje za financijske teškoće – istaknula je Dunja Mijatović napominjući da se situacija može riješiti jedino potpunom provedbom zakona.

Kako ističe Upravni odbor BHRT-a, odluka da privremeno obustavi produkciju i emitiranje programa je bila neophodna zbog nedostatka političke volje bh. institucija u vezi s radom javnog radiotelevizijskog sustava.

– Pozivam vlasti i upravne odbore javnih emitera da hitno djeluju kako bi osigurali potpunu provedbu relevantnih zakona i spriječili potpuno gašenje BHRT-a – rekla je Mijatović, priopćeno je iz sjedišta OESS-a u Beču./HMS/