Published On: Pon, lip 14th, 2021

On je umro! Hoće li mu liječnici dozvoliti da umre ponovo? Odgovor je ne

Christian Eriksen vjerojatno više neće igrati nogomet, kazao je jedan od vodećih sportskih kardiologa u Engleskoj Sanjay Sharma, javio je Independent.

Danski nogometaš je tijekom meča s Finskom na Europskom prvenstvu imao, kako se navodi, srčani zastoj. Zbog toga je kolabirao na terenu.

Sharma, inače profesor sportske kardiologije na Sveučilištu Saint George, radio je sa Eriksenom dok je ovaj igrao za Tottenham. Liječnik smatra da se dogodila neka velika greška. I da je sada najveće pitanje što se dogodilo i zašto.

“Ovaj momak je imao normalne testove sve do 2019. Kako sada objašnjavamo srčani zastoj? Sve je to uzdrmalo cijelu naciju. Dobra vijest je da je i dalje živ. Loša vijest je da ide ka kraju karijere. Da li će igrati još nogomet profesionalno? Ne mogu reći. U Engleskoj ne bi mogao igrati. Veoma smo striktni oko toga”, rekao je Sanjay Sharma.

On je dodao da bi uzrok srčanog zastoja kod Eriksena moglo biti neko nedefinirano zdravstveno stanje. Ili visoka temperatura. Dodao je kako je dobar znak da je on budan u bolnici.

„Činjenica da je stabilan i budan je odlična. Ne znam hoće li igrati nogomet ikada više. Da ne kažem ovo previše otvoreno, on je umro danas. Iako na nekoliko minuta, ali umro je. Hoće li mu liječnici dozvoliti da umre ponovo? Odgovor je ne”, jasan je bio Sharma./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>