Published On: Uto, lis 2nd, 2018

OLUJNO NEVRIJEME POHARALO DUBROVNIK, U GRADU VLADA KAOS Kuće i ulice pod vodom, poplavljeni i hoteli! Vatrogasci spašavali ljude

Grmljavinsko nevrijeme koje je noćas pogodilo dubrovačko područje, te jaka kiša koja pada od četriri sata jutros stvorili su velike probleme u Dubrovniku. Gradske službe do sada su, kako doznaje Dubrovački vjesnik, imale čak 30 intervencija, a na terenu je trenutno 35 vatrogasaca podijeljenih u desetak grupa koje pumpama ispumpavaju poplavljene prostore. Očekuje se još intervencija nakon što građani odu na posao te vide situaciju u svojim poslovnim prostorima.

Slična je situacija i na prometnicama na koje je kiša nanijela svega i svačega, a posebice su opasni odroni.

Dubrovački vatrogasci potvrdili su za Dubrovnik.net kako su im pune ruke posla od jutros od 4 sata.

Poplavljeni su hoteli Rixos, Kompas, Valamar President, pekarnica, Dom za starije osobe u Mokošici, a spašavali su i ljude iz garaže Atlant centra. Poplavio je i dio garaže sa one strane gdje je poliklinika MarinMed u Gružu. Vozači upozoravaju i kako je cesta kroz Zaton poplavljena.

 

Libero portal

Libero portal

Libero portal

 

U Zagrebačkoj ulici su nevrijeme i kiša odnijeli motore koji su plutali po cesti. Odroni su po cestama kao i poplave, vozačima se savjtetuje oprez i prilagođavanje brzine.

Na izvorištima Ombla i Zavrelje 1 izmjerena je povišena mutnoća uslijed obilnih kiša. Tijekom dana i u vodoopskrbnim mrežama Dubrovnika te dijela Župe dubrovačke (područje od restorana Flamingo do hotela Župa uz magistralu) očekuje se mutnoća iznad dozvoljenih vrijednosti, pa se takva voda ne preporuča za piće.

Prije uporabe treba je pustiti da se istaloži i bistri dio prokuhati. Kontrola i dezinfekcija provode se redovito, a o svim promjenama Vodovod će pravodobno obavijestiti javnost.

Libero portal

Libero portal

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare