Published On: Pon, srp 29th, 2019

Oliver Mlakar u Nu2: Bolujem od jedne neizlječive bolesti – starosti

Gost posljednje ovosezonske emisije Nedjeljom u 2 bio je legendarni TV voditelj Oliver Mlakar.

Gotovo 40 godina Oliver Mlakar bio je dio naših života. A uopće to nije planirao. Nakon gimnazije upisao je francuski i talijanski. Živio je skromno. U studentskom domu.

Na audiciju za Radio Zagreb javio se samo kako bi nešto zaradio. A onda su iz studija u Jurišićevoj počeli emitirati i televizijske emisije.

Odmjeren, ugodna glasa, ozbiljan – postao je brzo prva postava. Za početak – kviz. Prvi je bio s Jasminom Nikić, pa Zlatni pogodak koji se emitirao iz Zagreba i Beograda. Mićo Orlović i Oliver Mlakar bili su prave zvijezde. Pa, još jedna emisija uz koju su odrastali mnogi – Jadranski susreti. A onda Kviskoteka. 15 godina smo napeto pratili taj tada najpopularniji zabavni program na televiziji.

Danas sa svojom Dunjom uživa u životu, kaže da je zapravo potpuno zadovoljan čovjek. Obitelj mu je oduvijek bila jako važna. I danas smatra da je obitelj najvažnija.

Obitelj je osnovna je ćelija jednoga društva.

Ako funkcionira obitelj, funkcionira i društvo.

Meni je to uvijek bilo tako – posao da, ali nakon posla odmah kući, rekao je Oliver.

Iako je u mirovini posla mu ne nedostaje.

Pa da, nađe se nešto tu i tamo. Evo baš sam u petak u Dubrovniku vodio jedan prelijepi koncert dalmatinskih klapa na Stradunu. Tu i tamo me se sjete, pozovu me a ja se odazovem, prihvaćam poneki posao jer želim da mi je glava još funkcionira, ističe.

Od 1993. živim u kući pokraj Samobora. Život na selu bih svima preporučio…Neusporedivo je. Danas se puno više radi, tako je i u svijetu. Moja kćer koja živi u Engleskoj odlazi u 7 ujutro, vraća se u 7 navečer. Sad je to došlo i kod nas. Blaženi socijalizam, bilo je tad puno više vremena, rekao je Oliver.

Kaže da je u dobroj kondiciji i dobroga zdravlja iako boluje od jedne neizlječive bolesti.

A ta je starost. To nas sve čeka, tu lijeka nema ali ja se odupirem, ne dam se i još uvijek funkcioniram, rekao je Oliver dodavši da je njemu starost lijepa i da u njoj uživa.

Do stotke je još 16 godina, to se još može iskoristiti, optimistično je poručio.

U emisiji se govorilo i o politici.

Ja HDZ simpatiziram, ali nikada nisam bio član, rekao je Mlakar tvrdeći da je u prijelomnim vremenima osjećao da je HDZ stranka koja može stvoriti neovisnu Hrvatsku. To se i dogodilo, mi smo tada dobili Hrvatsku, mi Hrvatsku imamo,rekao je.

Osvrnuo se zatim na tezu o opljačkanom narodu.

Mene osobno nitko nije opljačkao, dodaje. Kao simpatizer HDZ-a nisam ništa dobio, ništa mi nije dano, ističe Oliver Mlakar.

Pogledajte što je u emisiji urednika i voditelja Aleksandra Stankovića poručio mlađim generacijama, je li televizija nekad bila bolja nego danas, jesu li se više poštovali etički standardi, ili je partijski stisak ipak bio presudan.

(www.hrt.hr)

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare