Published On: Sub, stu 3rd, 2018

OLIĆ: Uzalud vam trud kritičari, Kovač će osvojiti Bundesligu

Bayernova nedavna, ali još uvijek svježa rezultatska kriza posljednjih tjedana monopolizirala je njemačke medije. 

Objavljene su brojne kolumne, kao i kritike koje su u pitanje dovele trenerske sposobnosti Nike Kovača.

Olić nahvalio Kovača

Natovarenu sumnju djelomično je otklonio Ivica Olić, bivši obožavani napadač čija se riječ u njemačkim nogometnim krugovima i dalje izrazito cijeni.

“Niko Kovač primjer je izvanredne osobe, ali i sjajnog trenera. Zajedno smo više od deset godina nastupali za hrvatsku reprezentaciju i već sam se tada uvjerio da posjeduje trenersku žicu. Bio je trener na terenu. Sve je vidio i sve je uvijek pokušavao ispraviti”, otkrio je Ivica Olić u razgovoru za njemačku televizijsku kuću SPORT1.

“Kovač osvaja Bundesligu”

Bayernov bivši golgeter potvrdio je kako je Niko Kovač “prevladao krizu”, tipičnu za svaki veći klub u određenom dijelu sezone.

“Iza Bayerna su četiri pobjede zaredom (Wolfsburg, AEK, Mainz, Rodinghausen, op. a.). Dovoljne za potvrdu kako je Niko Kovač prevladao krizu. Ni veliki klubovi nisu imuni na krize”, rekao je Ivica Olić na temelju svojeg iskustva koje je stekao igrajući za velikane poput Dinamo Zagreba, CSKA Moskve, HSV-a i Bayern Münchena, prenosi Index.hr

Istaknuo je kako Thomasa Müllera, Francka Riberyja i Arjena Robbena – Bayernove zvijezde koje navodno predvode klan protiv Nike Kovača – pamti kao profesionalce predane fanatičnom radu.

Kao Bayernovog najvećeg rivala u borbi za prvenstveni tron apostrofirao je Borussiju Dortmund, ali uz naglasak:

“Na koncu, Niko Kovač utišat će sve kritičare jer će osvojiti Bundesligu.” /HMS/