Okončana velika potjera: Uhvaćen zatvorenik koji je pobjegao kroz prozor bolničkog WC-a, u ruke policije pao na zagrebačkoj Volovčici

Pronađen je i uhićen zatvorenik Remetinca koji je jučer ujutro pobjegao dok su ga čuvali pravosudni policajci, javlja Dnevnik.hr. Kako pišu, uhićen je na zagrebačkoj Volovčici, no zasad nisu poznati drugi detalji.

Zatvorenik je državljanin Republike Srbije Ivan Đorđević. Radi se o čovjeku koji je na Općinskom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi, a u lipnju prošle godine kombijem punim migranata probio je policijsku blokadu.

KAKO JE ZBRISAO

Đorđević je jučer ujutro uspio pobjeći iz Remetinca. Pravosudnim policajcima je rekao da je nešto progutao, pa su ga odvezli u bolnicu Sestara milosrdnica u Vinogradskoj ulici, gdje su liječnici trebali utvrditi je li mu zdravlje u opasnosti.

U bolnici je Đorđević zamolio da ga se pusti na WC, što mu je odobreno. No, nakon što je prošlo neko vrijeme, policajci su postali sumnjičavi i provjerili gdje je pritvorenik, da bi uskoro ustanovili kako im je pobjegao.

POLICAJCE ČEKA KAZNA

Ravnateljica Uprave za zatvorski sustav Jana Špero na konferenciji za novinare danas je objasnila kako je Đorđević uspio pobjeći iz bolnice. „Bili su uz njega, provjerili prostoriju no nisu uzeli u obzir da može pobjeći i kroz prostoriju do wc-a. Nije bio vezan dok je išao u wc. Policajci su cijelo vrijeme bili ispred vrata wc-a. Kad su primijetili da se ne vraća, ušli su u prostoriju koja se nalazi do toaleta, u kojoj se nalazi prozor.

Njihova procjena je bila da je zid u toj prostoriji previsok da ga čovjek njegove konstitucije može preskočiti. Preskočio ga je i pobjegao kroz prozor te prostorije”, kazala je Špero. Policajce kojima je Đorđević pobjegao čeka stegovni postupak zbog teške povrede službene dužnosti.

more recommended stories