Okončana akcija kod Visokog: Pronađena lokacija na kojoj se Sejfović skrivao

Okončana je večerašnja akcija koja je provedena na području sela Grajani kod Visokog , ali policijske snage MUP-a KS, MUP-a ZDK uz pomoć SIPA-e i drugih policijskih službi nastavljaju intenzivnu potragu za Amelom Sejfovićem koji je 3. rujna pobjegao iz KPZ-a Sarajevo.

U selu Grajani je pronađena lokacija na kojoj se Sejfović skrivao, kao i stvari za koje se sumnja da su njegove, prenosi Klix.

Uhvaćena je jedna osoba koja se sumnjiči da je pomogla Sejfoviću u bjekstvu, ali se još ne zna gdje se on nalazi. Trenutno se vrši kriminalistička obrada nad uhvaćenom osobom nakon čega će biti predana Tužiteljstvu KS.

Policijske snage svakodnevno privode osobe za koje postoji sumnja da su bile dio mreže koja je pomogla Sejfoviću da pobjegne iz KPZ-a, a potom i nestane. U pritvoru su trojica uposlenika KPZ-a Sarajevo – dva čuvara i jedan medicinski tehničar te osoba koja je uhvaćena u Visokom. Ostali su nakon ispitivanja u Tužiteljstvu KS pušteni na slobodu.

MUP KS je raspisao potjernicu za Sejfovićem, a trag mu se nakon bjekstva gubi na području Visokog gdje se već danima vrše pretresi i istraga.

Sjefović se nalazio u pritvoru jer je s još osam osoba optužen za pljačku Raiffesen banke na Ilidži 2015. godine kada su otuđili oko 300.000 KM, a u nakrsnoj vatri su bježeći usmrtili biciklistu Kemu Bašića.

more recommended stories