Published On: Ned, lis 3rd, 2021

Oko 3.500 građana na skupu oporbe u Banjaluci

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u saradnji s policijskim službenicima drugih operativnih uprava Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, uspješno su osigurali prijavljeni javni skup koji je večeras održan na Trgu Krajine u Banjaluci, priopćeno je iz MUP-a RS.

“Javnom skupu je nazočilo oko 3.500 građana i isti je protekao mirno i bez incidenata”, navodi se u priopćenju.

Predstavnici oporbenih stranaka Republici Srpskoj organizirali su danas u Banjaluci prosvjed zbog, kako su naveli, gušenja medijskih sloboda i brojnih afera vladajuće koalicije predvođenje Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a pridružio im se veliki broj građana.

Među organizatorima su predstavnici Srpske demokratske stranke (SDS), Partija demokratskog progresa (PDP), Demokratskog narodnog saveza (DNS), Socijalističke partije Srpske (SPS), Pokreta za Pravdu i Nebojša Vukanović, zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a.

Organizatori prosvjeda su poručili da su, iako je osnovna tema prosvjeda borba protiv, kako su rekli, medijskog mraka u kojem se nalazi Republika Srpska nakon što je ugašen signal BN televizije, proteklih dana nametnule su se i druge teme, a jedna od njih je afera “Kisik”.

Okupljenima se obratio predsjednik PDP-a Branislav Borenović naglašavajući da će za točno godinu dana, kada bi trebali biti održani opći izbori u Bosni i Hercegovini, otjerati nenarodni režim ne u oporbu nego u političku prošlost, a veliki broj njih i u zatvore.

– Za godinu dana bit će dan odluke kada donosimo odluku otići i ostati, živjeti u mraku ili svjetlosti, ili oni ili mi – dodao je Borenović.

Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović kazao je da veliki broj okupljenih na skupu u Banjoj Luci pokazuje da je dosta vladavine SNSD-a koji čini vlast uz koalicijske partnere već 15 posljednjih godina.

– Doveli su nas u tešku situaciju, dužni smo više od Federacije BiH i sada je Republika Srpska u rekordnoj zaduženosti, mladi i stručni ljudi odlaze, a korupcija i kriminal cvjetaju – dodao je Radović.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić optužio je javni servis Radioteleviziju Republike Srpske (RTRS) za pristrano izvještavanje, napominjući da svi plaćaju RTV pretplatu.

Na prosvjedu su izneseni zahtjevi i rokovi za njihov ispunjavanje, a ukoliko oni ne budu ispunjeni, najavljeno je, prosvjedi će biti nastavljeni./Fena/HMS/

guest
nije obvezno
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
33
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x