Published On: Čet, lis 25th, 2018

OK, VJERUJEMO VAM, SKROZ: Islamska zajednica tvrdi da u džamijama nije agitirano za Komšića

Islamska zajednica u BiH, odnosno savjetnik reisu-l-uleme za odnose s medijima i glasnogovornik Islamske zajednice u BiH Muhamed Jusić reagirao je na izjavu predsjednika HDZ-a Dragana Čovića, koji je kazao da su imami u džamijama agitirali da Bošnjaci glasaju za Željka Komšića, u potpunosti odbacujući takve tvrdnje.

“Nije bilo bilo kakvih zavjera u ‘džamijama’ da se bilo tko izabere ili ne izabere na proteklim izborima. U Islamskoj zajednici takve špekulacije i dezinformacije smatramo krajnje zlonamjernim.

Očito je da neki pokušavaju političke sukobe prenijeti na građane i narode, a čini se sada i na vjerske zajednice. Oni koji bi da podijele državu znaju da to ne mogu uraditi dok ne podijele društvo i mi se nadamo da će građani Bosne i Hercegovine to prodrijeti”, kazao je za Klix.ba Muhamed Jusić, savjetnik reis-u-uleme Huseina Kavazovića.

Čović je u intervjuu za mostarsku Našu TV, između ostalog, rekao da su posljednjih deset dana predizborne kampanje, a naročito posljednja dva dana bile aktivne poruke prema Bošnjacima da se glasa za Željka Komšića.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare