Published On: Pet, kol 10th, 2012

OHR POLUDIO: Pričaju viceve o zemlji o kojoj bi se trebali ozbiljno brinuti

OHR, institucija koja se zadnjih par godina ponaša kao satelitski ured turske ambasade u BIH počela je pričati viceve o Bosni i Hercegovini iako su masno plaćeni da rade na  njenom progresu. U zadnjem priopćenju koje su poslali razvidno je da oni pojma nemaju u kakvoj zemlji borave i kakvom se zemljom bave. Naime samo netko tko površno poznaje prilike u BIH može za nju napisati da je jedinstvena, multietnička, i suverena država. 

Ako BIH nešto nije onda nije jedinstvena. Nema teme, ideje, ili inicijative oko koje postoji minimalna naznaka jedinstvenog stava. Ako se u OHR-u pak misli na teritorijalnu jedinstvenost onda bi cijelo osoblje OHR trebalo poslati na kolektivni IQ test. Iz samog imena razvidno je da je Bosna i Hercegovina u regionalnom smislu dvojna država i sastoji se od Bosne pa onda od Hercegovine. Sama Bosna podijelljena je u dva entiteta , jedan distrikt, i 8 kantona. Hercegovina je pak podijelljena na dva entiteta i tri kantona.

O kojem jedinstvu OHR priča?

Potom kad govore o multietničnosti BIH na koju multietničnost OHR misli kada je potpuno javan podatak da se BIH etnički čisti i homogenizira znatno više nakon rata nego u samom ratu, a što je upravo OHR trebao i morao zaustaviti.

Najbizarnija teza o kojoj govore tupavci iz OHR jeste teza o suverenoj BIH. Samo postojanje OHR-a nad BiH dokaz je da BIH nije suverena no njih to ne smeta za napisati proglas. Pored toga neka zemlja da bi bila suverena mora imati kontrolu nad svojim teritorijem i biti prihvaćena od većine svojih stanovnika. Niti jedan od tih uvjeta nije ispunjen pa je priča o suverenoj BIH priča za malu djecu.

Najlakše je biti Eldar Subašić, primati europsku plaću, prdoklačiti u OHR-u i pisati priopćenja za kretena ravnog sebi. Valentina Inzka.

poskok.info

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare