Published On: Wed, Oct 21st, 2015

OHR, ONAJ ISTI KOJI JE ZAKOČIO MOSTAR: Intezivirajte pregovore, kako bi otkočili Mostar

Kako bi Vam izgledalo da u nekoj zemlji neki političar poziva druge političare da što prije nađu rješenje za iznalazak problema, i rješenje zagonetke, labirinta kojeg je upravo on osmislio, i kod kojeg stoji lozinka i moć da se ta enigma rješi. Vjerojatno biste takvu zemlju smatrali ludom, a onog političara koji to radi opakim manipulatorom i zlim čovjekom. E pa dobro došli u BIH!

Inače,  jeste li ikada gledali onog psa koji sam sebe pokušava ugristi za rep? Podsjeća li vas ova Inzkova izjava na tu vrstu kretnje? Ima li Inzko rep? Inzko imaš li rep? Đe si bolan Inzko? Javlja li se Jerko? Kuka li ti Mladen? Jesi li im obišao mamu? Spremaju li zimnicu? Kako je Nerminu bez Jerke? Zovu li iz HypoBanke?

Visoki predstavnik Valentin Inzko danas se sastao s predstavnicima devet političkih stranaka iz Mostara, na njihov zahtjev, kako bi razgovarali o provođenju odluke Ustavnog suda BiH u vezi s izbornim sustavom Grada Mostara.

Visoki predstavnik je pozdravio razgovore među strankama i apelirao na njih, kao i na druge političke stranke, prije svega SDA i HDZ BiH, da intenziviraju razgovore o sporazumu koji bi se mogao dati na usvajanje Parlamentarnoj skupštini BiH.

“Pozivam sve stranke da ubrzaju napore i izrade konkretne prijedloge za provođenje odluke Ustavnog suda BiH koja se odnosi na Grad Mostar. Podsjećam ih na stav Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira da Mostar treba ostati jedinstvena, cjelovita, multietnička jedinica lokalne samouprave, s određenom razinom lokalne uprave ispod razine grada”, rekao je visoki predstavnik.

On je ponovio ponudu strankama, koja već odavno stoji, da im pomogne u naporima da postignu sporazum, ali je istaknuo da prijedlozi za provođenje odluke Ustavnog suda BiH trebaju doći od samih stranaka.

“Sada moramo vidjeti spremnost za pregovaranje s iskrenim namjerama. To će zahtijevati omekšavanje stavova i barem minimum političke volje, koje do sada nije bilo”, dodao je Inzko.

“I dalje smatram da je moguće postići napredak u interesu svih građana Mostara, kako bi konačno mogli ostvariti osnovno pravo da izaberu svoje lokalne predstavnike. Tome se nadamo u bliskoj budućnosti”, rekao je visoki predstavnik, priopćeno je iz OHR-a.