VELIKE MJERE SIGURNOSTI Albanci troše čak 12 milijuna eura za ogled sa Srbijom

Prvobitni plan predviđao je da Albanija dočeka Srbiju u Elbasanu, no nakon nedavne odluke CAS-a i prepiske srpskog premijera Aleksandra Vučića i njegova albanskog kolege Edija Rame, odlučeno je da se igra u Skadru.

Kvalifikacijska utakmica Srbije i Albanije odigrana 14. 10. 2014. prekinuta je u 42. minuti zbog velikih nereda na tribinama, ali i terenu, nastalih zbog već famoznog drona koji je letio ponad stadiona Partizana noseći zastavu Velike Albanije.

Srbiji je zbog incidenta na koncu oduzeto 3 boda i 100 000 eura, koliko su morali platiti i Albanci, kojima je pak udijeljena pobjeda za ‘zelenim stolom’. 

Kako se isto ne bi dogodilo i na uzvratnom susretu 8.10. ove godine u Skadru, premijer Albanije Edi Rama zahtijevao je od nadležnih za organizaciju utakmice da sve protekne po najvišim europskim standardima, a za renoviranje stadiona u Skadru, koji bi trebao imati kapacitet od 17 000 mjesta, potrošit će čak 12 milijuna eura, piše Blic.rs .

Prvobitni plan predviđao je da Albanija dočeka Srbiju u Elbasanu, no nakon nedavne odluke CAS-a i prepiske srpskog premijera Vučića i Rame, odlučeno je da se igra u Skadru. Lokalni mediji pišu da je riječ o ‘najvažnijoj utakmici u povijesti’, za koju sve treba biti na top razini, pogotovo osiguranje, budući da se i sam Vučić očekuje na stadionu.