Published On: Sat, Aug 10th, 2013

Ogorčeni otac iz Tuzle: Zbog nemara liječnika dijete mi je moglo umrijeti!

Obitelj Kukarić iz Tuzle s njihovom petogodišnjom djevojčicom, koja je 6. kolovoza 2013. godine u kasnim satima imala temperaturu 41 stupanj, uputili su se u Službu hitne pomoći Tuzla kako bi potražili pomoć.

Prema riječima ove obitelji, tamo ih je dočekao doktor koji je rekao da će primiti dijete samo ako je u životnoj opasnosti.

– Zbog nemara liječnika u Domu zdravlja Tuzla moja djevojčica je mogla umrijeti. Obratio sam se dežurnom liječniku Nerminu Šehiću u hitnoj, kojem sam kazao da dijete gori od temperature, na što mi je on odgovorio: „Imam gospođu koju malo boli trbuh, ali ako je vaše dijete u životnoj opasnosti onda ću vas primiti preko reda“ – izjavio je otac petogodišnje djevojčice Danijel Kukarić.

Kukarić je za Fenu pojasnio da je pričekao da njegovo dijete dođe na red, kako kaže, liječnik Šehić djevojčicu nije ni pregledao, te je samo uputio na Pedijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Otac djevojčice pojašnjava da ovdje priča ne prestaje, kada je stigao na Pedijatriju UKC-a Tuzla dijete su pregledali, dali sirup i poslali kući.

Međutim, nakon sirupa djetetu temperatura nije padala. Ponovo je 9. kolovoza otišao u Dom zdravlja gdje su dijete drugi put vratili i kazali da čekaju dva-tri dana, dok djetetu ne padne temperatura. Nakon toga je vidio da se djetetu pogoršava stanje, te da se počelo gubiti, opet je otišao u zdravstvenu ustanovu i tek su tad djevojčicu hitno uputili na Kliniku za zarazne bolesti UKC-a Tuzla – drhtavim glasom za Fenu objašnjava Kukarić.

– Na Klinici za zarazno je specijalista infektolog Azijada Sinanović primila dijete u jako lošem stanju, gdje je hitno urađen nalaz CRP koji je bio katastrofalan. Dozvoljena granica prisutnih bakterija u krvi je 3,3, a kod mog djeteta je 100, da je nisam sada doveo došlo bi do potpunog zatrovanja krvi s kobnim posljedicama – kazao je otac djevojčice.

Danijel Kukarić je istaknuo da nije na svoju ruku brzo reagirao, njegovo dijete bi za dva-tri dana, po preporukama nemarnih liječnika, umrlo.

Djevojčici je ustanovljena gnojna angina, te je zadržana na Klinici za zarazne bolesti UKC-a Tuzla na daljnjem liječenju.

FENA