Published On: Čet, ruj. 13th, 2018

OGLASIO SE ŠEF PREDSTAVNIŠTVA RS U SAD: “Iza sankcija Špiriću stoji dio starog establišmenta”!

Šef Predstavništva Republike Srpske u Washingtonu Obrad Kesić rekao je da u američkoj administraciji postoji dio starog establišmenta, takozvana “duboka država”, koji misli da ima pravo da u svakoj državi nameće vlast koja njemu odgovara.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić, prokomentarisao je za “Glas Srpske” odluku aktuelne američke administracije o uvođenju sankcija Dodikovom najbližem saradiku, Nikoli Špiriću.

Kesić tvrdi da taj dio administraciji stoji iza sankcija potpredsjedniku SNSD-a Nikoli Špiriću, koje su direktno miješanje u izbore s ciljem da bude poslata negativna poruka prema neopredijeljenim biračima u Republici Srpskoj.

“Iza sankcija stoje prije svega oni koji su u vezi sa američkom Ambasadom u Sarajevu i još imaju uporište u State Departmentu i Vijeću za nacionalnu sigurnost. Nažalost, predsjednik SAD, Donald Trump, još nije uspio da konsoliduje svoju vlast”, rekao je Kesić za “Glas Srpske”.

On je naveo da je odluka o sankcijama Špiriću očigledno miješanje u izbore, ali i licemjerstvo jer američka administracija i mediji stalno govore da se trebaju poštivati demokratski procesi i rezultati izbora, a “stalno vuku poteze s ciljem da budu izabrani ljudi koji njima odgovaraju”.

Kesić smatra da američki državni sekretar nema dokaze o korumpiranosti Špirića jer da ih ima dao bi ih tužiocu u BiH.

“Ovako ispada samo još jedan loš i očajnički potez ambasadora SAD u BiH Maureen Cormack”, rekao je Kesić.

Pošalji ovaj članak prijateljima: