Published On: Pet, lis 31st, 2014

OGLASIO SE I BOSS Mi mislili postali Srbi zbog para, a oni iz uvjerenja

– Mi mislili postali Srbi zbog para, a oni iz uvjerenja – jedan je od komentara na portalu Klix nakon što je odvjetnik Mirnes Ajanović stao u obranu zastupnika svoje stranke Harisa Plehe i Rasima Smajića.

Mirnes Ajanović, odvjetnik iz Tuzle i predsjednik Bosanske stranke (BOSS) obratio se portalu Klix.ba nakon objavljenog teksta o zastupnicima njegove stranke u Skupštini Sarajevske županije koji su se navodno izjasnili kao Srbi kako bi bili izabrani u Dom naroda.

“Iznesena je neistinita tvrdnja i kleveta o motivima Harisa Plehe i Rasima Smajića u pogledu nacionalnog izjašnjavanja prilikom kandidiranja na proteklim Općim izborima u BiH, da je motiv novčana korist”, navodi se u reagiranju.Ajanović osporava navode da bi dvojica zastupnika “u tom slučaju imali duplu naknadu za rad u Skupštini KS i Parlamentu FBiH”.

Dalje se navodi kako Pleho i Smajić, bez obzira kako se izjasnili, nemaju nikakav osobni materijalni interes.

Klix.ba u prethodno objavljenom tekstu ni jednom riječju nije kazao kako će Pleho i Smajić, uz pretpostavku da budu članovi i Doma naroda, imati dvije plaće profesionalnih zastupnika u oba zakonodavna tijela, odnosno da će imati dva paušala u oba zakonodavna tijela. Međutim, činjenica je da da bi imali plaću u slučaju profesionalnog angažmana u jednom zakonodavnom tijelu, a paušal u drugom, što su ipak dvije naknade za njihov rad, bez obzira na visinu novčanog iznosa.

S obzirom na zaključak odvjetnika Ajanovića na popularnom sarajevskom portalu već se naveliko traže novi razlozi zbog kojih su dvojica Bošnjaka odjednom postali Srbi. – Mi mislili postali Srbi zbog para, a oni iz uvjerenja – samo je jedan od komentara.

 

vecernji.ba