Published On: Čet, pro 14th, 2017

OGLASILI SE LJUBITELJI VISOKIH TORNJEVA: Vlado Šantić smatrao nas je teroristima

Grupa boraca, starješina i patriota ABIH je prije tri godine objavila reakciju na istrage i uhićenja u slučaju ubojstva generala Vlade Šantića. Lokalni portali Biscani.netCazin. city i drugi prenijeli su spomenutu reakciju u kojoj optužuju Šantića da je ABIH smatrao terorisitčkom. To mu se zamjera kao krimen, donekle se time opravdava njegovo ubojstvo. Međutim prije par mjeseci CIA je objavila kako je u napadu na WTC tornjeve sudjleovalo 6 pripadnika Armije BIH. Vojnici su to koji su bili pripadnici elitne postrojbe El Mudžahid i bili su odani Aliji. Kojem su kao dokaz borbe prinosili glave. Na fotografiji iznad možete vidjeti prvi i jedini zračni napad Armije BIH. Prikaz NYC tornjeva prije i poslije djelovanja “Čuda bosanskog otpora”. Budući da i CIA smatra ABIH teroristima, je li to znači da će ovi odredi u bačve strpati i CIA-u?

 

Slijedi osvrt čudnovatijh pripadika čuda bosanskog otpora:

Za tzv. generala Vladu Šantića, kojeg predstavljaju kao ratnog heroja, u stvari se ne zna kako i od koga je dobio takav čin. Sigurno ga nije zaslužio u odbrani Bosne i Hercegovine, odnosno u odbrani Bihaćkog okruga.

Iz povjerljivih izvora se zna da je došao u Bihaćki okrug kako bi destabilizirao sami okrug odnosno napravio sukob između Hrvata i Muslimana koji su do tada živjeli zajedno i zajedno se borili protiv agresora. Njegovim dolaskom došlo je do razdvajanja HVO-a od Armije BiH i formiranja HVO bojne na čije se čelo postavio sam Vlado Šantić.

Istina je da ga je u ovaj okrug poslao, njegov rođak zloglasni Boban koji je u to vrijeme bio predsjednik Herceg Bosne i koji je nanio velika zla nehrvatskom narodu u tom kraju.   Zna se da je Armija BiH u svom sastavu imala veliki broj Hrvata koji su bili istinski patrioti Bosne, ali dolaskom tog čovjeka određen dio njegovih istomišljenika mu se priklonio i na taj način su vršili torturu nad neistomišjenicima hrvatske nacionalnosti. Šantić je izdao naređenje da se pohapse intelektualci Hrvati koji nisu bili za njegovu ideju, te su odvedeni u planinarski dom gdje su ih maltretirali i mučili. Da bi ih se kasnije oslobodilo čim je procurila informacije da se ljudi nalaze u zatočeništvu tzv. generala Šantića.

Kad bi pisali biografiju Vlade Šantica bila bi puna nedjela u kojima je on učestvovao:
– Suradnja sa srbo-četnicima
– Za vrijeme boravka Šantica u okrugu Bihać godinu dana nisu letjeli helikopteri iz pravca Hrvatske jer je on to tražio od hrvatskog vodstva pošto je bio u sprezi sa Srbima i Fikretom Abdićem. Zna se koliko je taj zračni most bio važan za naše preživljavanje.
– Vlado Šantić je neometano putovao na relaciji BIhać-Zagreb preko SAO krajine što nikome drugom nije bilo moguće. Postoje indicije da je njegov nestanak na jednom od tih putovanja usko vezan za gore navedena ubistva.

Niko nema ništa protiv da se dođe do istine o Vladi Šantiću. Tada bi pao teret sa pleća naših heroja, boraca i komande V korpusa. Istragu treba voditi na korektan način bez prejudiciranja određenih stvari.

Jedan od važnih dokaza koji vjerodostojno pokazuje ko je zapravo bio general Vlado Šantić je i snimak intervjua kojeg je sa njim uradio zloglasni hrvatski novinar Smiljko Šagolj.