Published On: Mon, Sep 14th, 2020

OGLASILA SE Baralija Našu stranku čvrsto pozicionira na bošnjačku političku scenu, nezadovoljna je dolaskom Plenkovića u Mostar

Današnji sastanak premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića komentirala je Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke.

Baralijin komentar prenosimo u cijelosti:

„Bespredmetno je više i napominjati da Plenkovićeve namjere nisu dobrosusjedske kad prilikom posjeta našoj državi ignorira državne funkcionare koji su titularno njemu ravni i prvo posjeti lidera jedne stranke, pritom sudjelujući u njegovoj predizbornoj kampanji.

Mnogo su se puta slične stvari dogodile da bismo vjerovali kako će naše reakcije uroditi plodom te utjecati na hrvatsko političko rukovodstvo da promijeni vanjskopolitički odnos prema BiH. Moramo ipak čekati značajnu kvalitativnu promjenu i pomagati, koliko možemo, da se ona što prije dogodi

Međutim, ne mogu kao Mostarka, kao netko tko se borio da do izbora u Mostaru dođe, ostati ravnodušna na to što je Plenković izrazio radost što će do izbora doći te u tom smislu kao jednog od zaslužnih promatra gospodina Čovića.

Što ste, gospodine Plenkoviću, radili 12 godina u kojima nije bilo izbora, a HDZ bio jedan od najznačajnijih opstruktora da se izbori dogode? Što ste radili dok je upravo gradonačelnik vaše sestrinske stranke u BiH krčmio novce nas građana Mostara, među kojima je oko 50.000 Hrvatica i Hrvata za koje se navodno zalažete?

Ako ne poštujete moju državu, pa ne radite posjete kako bi to politički protokol i bonton zahtijevali, s ciljem njenog unižavanja, ako vam je samo hrvatski narod u BiH razlog da nas posjetite, onda se barem radi tog naroda uozbiljite i ne podržavajte tako otvoreno one koji su najviše doprinijeli njegovom egzodusu iz BiH. I ne pripisujete zasluge za izbore onima koji bi da izbora nema jer samo tako mogu biti značajan politički faktor. Vaše želje o uspjehu HNS-a se neće ostvariti, na sreću svih građana, uključujući i Hrvate“, poručila je Irma Baralija.

Dnevnik.ba