Published On: Uto, srp 17th, 2018

‘Odvratno ruganje Hrvatima” ili nešto posve drugo? Evo što je značio Griezmannov slavljenički ples

 Antoine Griezmann je pogodak protiv Hrvatske proslavio neobičnim plesom, dok je držao simbol slova L na čelu. Neki su to shvatili otvorenom provokacijom jer je L na čelu simbol riječi loser tj. gubitnik. Takav potez neke je uvrijedio pa su ga prozvali i ”odvratnim ruganjem Hrvatima”, no drugima je bio baš simpatičan.

Naime, njegov slavljenički ples poznat je i kao ”Take the L”, odnosno ”Prihvati poraz”, a koristi se u danas vjerojatno najpopularnijoj igri na svijetu “Fortnite”. Taj ples je jedan od animiranih oblika izražavanja u igri, a obično se koristi za proslavu pobjede.

Griezmann tako slavi pogotke još od svibnja,kada je igra postala pravi planetarni hit i popularnost joj je porasla među sportašima, pjevačima i drugim osobama iz javnog života. Među ”deklariranim” igračima su zvijezde kao DrakeChance The RapperDeadmau5Demetrious Johnson i brojni drugi. Iako je proslavio simpatičnom gestom iz igre, neki mu svejedno zamjeraju.

Prije svega su ljuti što je uopće dosuđen jedanaesterac iz kojeg je Francuz postigao pogodak pa je čak i Roy Keane za vrijeme prijenosa na ITV-u rekao: ”Ova odluka mi se gadi, apsolutno mi se gadi. Hrvatski igrači zaslužuju bolje. Kiptim. Sramotna odluka”.

Jedna korisnica Twittera napisala je: ”Na zamjeran Griezmannu što je proslavio plesom iz Fortnitea, mislim da postoje razne lude proslave, a on uživa u igri pa neka mu je. No, zamjeram mu što je doslovno protivnike nazvao gubitnicima. To je dosta us*ana stvar za napraviti”, prenosi Telegraph.

Proslavu iz igre koja je nadahnula Griezmanna možete pogledati u nastavku pa procijenite doživljavate li je kao nešto bezazleno ili degutantno.

0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare