Published On: Pon, stu 4th, 2019

ODVRATNO LICEMJERJE UN-a: Na skupu o borbi protiv silovanja i nasilja nad ženama govorio i Komšić, čije su pristalice prijetile silovanjem hrvatskoj predsjednici i čiji je koalicijski partner registrirani obiteljski nasilnik

Konvencijom, koja će trajati do 7. studenog, obilježit će se početak globalne kampanje “16 dana aktivizma” protiv nasilja nad ženama, koja se održava širom svijeta i nastoji mobilizirati javnost u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja. Ovogodišnja globalna kampanja bit će posvećena silovanju.

Na konferenciju u Sarajevu okupilo se 150 članova Fonda iz različitih zemalja svijeta, a radi se o organizaciji koja podržava civilno društvo, posebno ženske organizacije koje su odlučne u borbi protiv spolno zasnovanog nasilja i to je najveća takva organizacija u svijetu.

Skup je otvorila generalna podsekretarka Ujedinjenih nacija i izvršna direktorica UN Women Phumzile Mlambo-Ngcuka koja je naglasila da je od izuzetne važnosti što se konvencija održava u BiH kada će biti pozvani predstavnici vlada, ali i nevladinih organizacija da urade sve što je u njihovoj moći u borbi protiv nasilja nad ženama, što je i dalje veliki problem.

Podsjetila je da je BiH potpisnica brojnih međunarodnih konvencija i drugih dokumenata te je dodala da članovi Fonda, činjenicom da su se okupili u Sarajevu, ohrabruju nadležne da implementiraju odredbe tih dokumenata.

Prema dostupnim podacima svaka druga žena u BiH preživjela je neki od oblika nasilja zbog čega je izuzetno važno smanjiti taj broj i napraviti okruženje koje će omogućiti smanjenje broja žena koje su pretrpjele nasilje.

Sljedeće godine bit će obilježena 25. godišnjica od usvajanja Pekinške deklaracije te 20. godišnjica od usvajanja Rezolucije žene, mir i sigurnost 1325, a oba ova dokumenta tiču se borbe protiv nasilja nad ženama te je i izvršna direktorica UN Women izrazila nadu da će vlasti u BiH raditi u skladu s ovim rezolucijama.

Na konferenciji sudjeluje i rezidentna koordinatorica Ujedinjenih nacija u BiH Sezin Sinanoglu koja je u izjavi za medije naglasila da niti jedna zemlja na svijetu nije imuna na nasilje nad ženama, a rješenje za to pitanje potrebno je tražiti zajednički.

“UN radi na eliminaciji nasilja nad ženama u BiH od 2011. godine kroz finansiranje Fonda UN-a. Te godine UNDP i UNFPA zajednički su implementirali projekat za borbu protiv nasilja nad ženama koji je kasnije proširen”, podsjetila je Sinanoglu.

Na otvaranju skupa obratio se i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Podsjećamo , tijekom kampanje za otimačinu ustavnog prava narodu vlastitog oca , Komšićevi zombiji prijetili su nabijanjem na kolac Čoviću te silovanjem Kolindi Grabar Kitarović. Prvak GS-a , koji je bio Komšićev koalicijski partner, registrirani je obiteljski nasilnik o kojem je svojedobno pisao niz sarajevskih medija,  a postoji i policijsko izvješće. Supruga ga je indirektno prozvala u medijima da je nasilje činio nad članovima obitelji.
UN je nekada bila ugledna institucija. Javnim radom u BIH u kojem nekritički, pozivaju kompromitirane ljude po ovoj temi,  temi rodnih prava i položaja žene, da s njima govore o borbi protiv nasilja nad ženama, UN se prikatuje kao diletantska institucija.
Koji je idući šok koji će nam pripremiti međunarodna zajednica?
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare