Published On: Pon, kol 22nd, 2016

ODVRATAN NEKI MAĐAR: “Svinjske glave na granicama odvratit će migrante”

Mađarski zastupnik u Europskom parlamentu Ðerđ Šoflin predložio je da se na granicama Mađarske postave svinjske glave koje bi trebale migrante odvratiti od pokušaja ulaska u tu zemlju.

Vlada u Budimpešti je u posljednje vrijeme kritizirana zbog svog oštrog stava prema priihvatu migranata, a nedavno su na društvenim mrežama objavljene fotografije na kojima se vide strašila na granici, koja bi trebalo odbiti migrante, piše britanski “Independent”.

Odgovarajući na kritike povodom taktika te veste, Šoflin, inače član desničarske stranke Fides, napisao je na Twitteru: “Prikaz ljudskih lica je nešto što je u islamu zabranjeno… svinjske glave bi ih efikasnije odbile”.

Na to mu je Endrju Štrelajn iz organizacije “HRW” odgovorio: “Vaše riječi su odvratne. Tako nešto bih očekivao od nekih anonimnih neonacističkih trolova, ali vi ste zastupnik u Evropskom parlamentu, pa se tako i ponašajte”.

Mađarska je na svojim granicama postavila ogradu da bi spriječila ilegalni ulazak migranata, a od 177.135 zahtjeva za azil tijekom 2015. godine, mađarske vlasti su odobrile samo 146, pokazuje službena statistika./HMS/