Odvjetnik posjetio trostrukog ubojicu: Ne zna što je učinio, ništa ne razumije

ODVJETNIK Branko Šerić danas je prvi put posjetio svoga branjenika Filipa Zavadlava u Zatvorskoj bolnici na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu.

Nakon što je izašao Šerić je dao izjavu za novinare. Rekao je kako Zavadlav uopće nije svjestan što je učinio.

“Rekao mi je kako se zove, ja sam mu se predstavio. Međutim, u razgovoru je insuficijentan. Normalu komunikaciju nisam mogao ostvariti. Kao da nije svjestan što se dogodilo. Dalje ne bih o sadržaju razgovora”, rekao je Šerić.

Dodao je da očekuje kako će mu istražni zatvor biti produljen.

“Istražni zatvor i treba biti produljen jer nije samo pitanje kad će završiti vještačenje nego je najteža moguća kvalifikacija djela. Ne treba očekivati da će izaći iz istražnog zatvora i to sam mu pokušao objasniti, mislim da nisam uspio”, rekao je Šerić.

Ne želi vidjeti obitelj

“Pokušao sam mu pod svaku cijenu prenijeti kvalifikaciju koja mu se stavlja na teret, ali nije svjestan. On to ne shvaća. Ne shvaća koja je kazna prema kvalifikaciji. Nije svjestan ni toga što je napravio”, ispričao je Šerić i dodao kako Zavadlav nije izrazio želju da vidi svoju obitelj.

Dodao je kako o tijeku ovog kaznenog postupka ne može ništa znati.

Potvrdio je da će vještačenje biti na Vrapču.

“Dok se god to ne napravi, bit će tu, a zbog njegove sigurnosti, mislim da će to biti i dulje”, kazao je odvjetnik.

O kontaktu s ocem i bratom Zavadlav je rekao:

“Mislim da je to ispalo malo nespretno. Oni očekuju da ja budem s njima na tom svjedočenju.”

Novinari su ga upitali zna li Filip da se priprema prosvjed ‘Pravda za Filipa u Splitu’?

“I o tome sam mu govorio, ali mislim da ne shvaća. Na prosvjed neću ići, ali podržavam svaki skup koji je legalan i legitiman u odnosu na vakuume u sustavu. Neću ići jer bi ispalo da politiziram ovaj kazneni postupak, a to mi nije ni na kraj pameti”, rekao je Šerić i dodao kako on ne ide na prosvjed.

 

Otkrio zašto je odlučio braniti Zavadlava

Šerić se oglasio na svojoj Facebook stranici i pojasnio zbog čega je odlučio braniti Filipa.

“Dragi prijatelji, mi Dalmatinci imamo dva najveća motiva u životu: Dišpet i …….., a ja u početku ostatka svog života, unatoč i kontra onima drugima radim za DIŠPET”, napisao je Šerić.

Napadnut u centru Splita

Odvjetnik Šerić je zbog toga što je pristao braniti Zavadlava napadnut u samom centru Splita.

“U utorak je to bilo, kada sam zbog ovog slučaja došao u Split. Na Matejuški sam bio na ručku i prolazio sam Rivom kod samostana sv. Frane. To se dogodilo kod platoa, kod štekata jednog restorana. Krupni mlađi čovjek je počeo vikati i vrijeđati. Oko njega je bilo još nekoliko ljudi”, ispričao je Šerić, koji nije htio alarmirati javnost, ali se vijest proširila.

Što je napravio Filip Zavadlav

Zavadlav je, podsjetimo, u prošlu subotu kalašnjikovom ubio trojicu muškaraca u samom centru Splita, u ulici Šperun i Radmilovićevoj ulici.

Dva su muškarca umrla na licu mjesta, a treći je nešto kasnije preminuo u bolnici. Na motoru je, prema informacijama koje su se dosad pojavile, ubio pogrešnu osobu jer su osoba koju je navodno želio ubiti i drugi muškarac zamijenili motore.

Policija je dva sata i 45 minuta nakon ubojstva u Splitu uhitila 25-godišnjeg Zavadlava i protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog trostrukog ubojstva i općeopasne radnje te je u nedjelju predvečer odveden pritvorskom nadzorniku. Naime, Zavadlav je nekontrolirano pucajući iz kalašnjikova pogodio i automobil u kojem je bilo četvero ljudi. Od tada do javnosti dopiru brojne informacije o teškom stanju u njegovoj obitelji. Pisalo se o presudi protiv majke, braći narkomanima, problemima s ocem, a s brojnim teškoćama u toj splitskoj obitelji godinama su upoznati u Centru za socijalni rad.

Prema raspoloživim informacijama, od tri brata jedino Filip nije bio ovisnik o drogama. S druge strane, ubijena trojica, kako se doznaje, bili su dileri s kojima je probleme imao prvo jedan od Filipove braće, a potom i on jer je pokušao zaštititi brata. Članovi grupa koje se na društvenim mrežama okupljaju potaknuti željom za pružanjem pomoći mladom ubojici spominju ga kao žrtvu te mu, kako ističu, žele dati drugu priliku. Ukazuju na činjenicu da se nije drogirao, otišao je iz teške obiteljske atmosfere u podstanare, našao posao…

more recommended stories