Published On: Uto, pro 25th, 2018

ODVJETNIK DAVORA DRAGIČEVIĆA: Tužilaštvo će zatražiti jednomjesečni pritvor za Dragičevića

SARAJEVO – Ifet Feraget, odvjetnik Davora Dragičevića, koji je jutros uhićen, rekao je kako ima informacije da će Okružno tužiteljstvo zatražiti pritvor za Davora Dragičevića u trajanju od 30 dana.

“Policija ga može zadržati 24 sata i mislim da se radi o zloupotrebi službenih ovlaštenja. Nakon toga će biti predan u nadležnost Okružnog tužiteljstva Banjaluka”, rekao je Feraget.

Dodaje kako se Davor dobro osjeća.

“Ja sam mu već rekao da sam sutra u Banjaluci. Dobro se osjeća, a meni je drago što se nije puno uzbudio. Bio je spreman. Ovo je stresna situacija kako za njega i njegovu porodicu, tako i za kompletnu javnost u BiH. Ovo je jedna konfuzija, jer očigledno postoje ljudi koji čitaju zakone, ali ga ne razumiju. Davor Dragičević protestira zato što nisu otkrivene ubojice njegovog sina. Jasno je tko su ubojice”, rekao je Feraget za BHT i dodao kako je Davor uhapšen pod optužbom za ugrožavanje sigurnosti.

Feraget ističe kako elemenata za ovo krivično djelo nema, te da postoje informacije da u akciji sudjeluju i specijalci koji nisu iz MUP RS. Navodi da policijske stanice Centar i Lauš nisu uhapsile Davora Dragičevića. Dodao je i kako nije jasno zašto je uhapšen Davor, ali da vjeruje da je razlog uklanjanje spomenika Davidu Dragičeviću s Trga Krajine.

“Mislim da se šalje jedna ružna poruka. Zakon se primjenjuje selektivno. Apeliram na razum i vjerujem da imamo snage da shvatimo da smo svi potpuno jednaki pred zakonom. Došlo je vrijeme da smo svi jednaki pred zakonom. Ovdje postoje organizirane grupe u kojima su pojedini policajci i tužioci koji ne žele da provode zakone i istragu”, rekao je Feraget.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare