Published On: Pet, srp 13th, 2018
#3rd |

ODUGOVLAČENJE U PREDMETU ‘Kaplan i ostali”: Tri mjeseca čekaju nalaz vještaka

„Postupajuća sutkinja od vještaka medicinske struke obaviještena da će nalaz biti dostavljen sudu za 2-3 dana. Rasprava će biti zakazana kad se o terminu usuglase branitelji I tužitelj obzirom da idu godišnji odmori“, potvrdila je tajnica Općinskog suda u Čapljini

Tri mjeseca su protekla od zadnjeg glavnog pretresa u predmetu „Kaplan i ostali“, gdje se liderima Inicijative za Stolac još uvijek sudi za nasilan prekid izbora iz listopada 2016., a ne zna se kada bi se isti mogao nastaviti. Sve je stalo nakon što su 16. travnja odvjetnice Kaplana i ostalih najavile ispitivanje članova Središnjeg izbornog povjerenstva i mišljenje još jednoga vještaka oko ozljeda pretučenih Marija Raguža i Ivice Perića.

Kako je Dnevnom listu potvrđeno sa Općinskog suda u Čapljini nalaz vještaka još uvijek nije stigao, premda su istome slane i urgencije. Nalaz bi trebao stići ovih dana, no onda slijede odmori.
„Postupajuća sutkinja od vještaka medicinske struke obaviještena da će nalaz biti dostavljen sudu za 2-3 dana. Rasprava će biti zakazana kad se o terminu usuglase branitelji I tužitelj obzirom da idu godišnji odmori“, potvrdila je tajnica Općinskog suda u Čapljini Davorka Doko, ne odgovorivši na upit radi li se ovdje o odugovlačenju.

Kako je već sredina srpnja, a imajući u vidu da se s nalazom čekalo do odmora, i da su u planu još najmanje dva pretresa, gdje će biti ispitan vještak i gore spomenuti svjedoci, sada je već izvjesno da će presuda čekati jesen. A u listopadu su dvije godine od prekida izbora u Stocu, te novi izbori. Vještačenje ozljeda Marija Raguža i Ivice Perića ranije je obavio vještak medicinske struke dr. Davorin Kozomara, koji je Raguževe ozlijede okarakterizirao kao teže.

Podsjetimo, Marijo Raguž u bolnici u Mostaru je boravio osam dana zbog nagnječenja vrata i prijeloma tiroidne hrskavice nastalih uslijed udarca u vrat. U bolnicu je primljen 2. listopada 2016. zbog potencijalno životno ugrožavajućih povreda u predjelu ždrijela. Po prijemu je otežano gutao, imao promukao glas, prenosi dnevni list.

Lakše tjelesne ozlijede usred nereda u Stocu zadobili su i Ivica Perić i Nikola Perić. Salmiru Kaplanu, Ahmetu Ljuboviću i Demiru Mahmutćehajiću u predmetu „Kaplan i ostali“ sudi se za rušenje izbornog procesa u Stocu te nanošenje teških i lakih tjelesnih ozljeda Mariju Ragužu i Ivanu Periću. Vrijedi spomenuti da je cijeli proces zakočen nakon što su pale prve zatvorske kazne u slučaju Stolac, odnosno prvostupanjske uvjetne presude iz Čapljine na višem sudu preinačene u zatvorske.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare