Published On: Mon, Aug 7th, 2017
#3rd | By Desk

Održano pučko veselje u sklopu Kulturnog ljeta župe Goranci

U sklopu manifestacije Kulturno ljeto župe Goranci održanan je centralni događaj – Pučko veselje na kojem su nastupili Sinovi Hercegovine, Grupa Prima, HKD Vrila, KUD Crnašnica iz Knešpolja i domaćini, ženski pjevački sastav, HKUD Goranci kojima je ovo prvi nastup nakon ponovnog okupljanja.

Prva nedjelja u mjesecu kolovozu na Gorancima bila je rezervirana za veselje i druženje. Posjetitelji su uživali u ovoj glazbenoj manifestaciji koja je i usred ljeta privukla velik broj posjetitelja, što posebno veseli na broju ljudi koji su bili prisutni.

Dodatnu atmosferu podigli su voditelji programa, neponovljivi dvojac, Frane Mikulić i Ante Boban – Bujica. Dodjeljene su i nagrade sa foto natječaja ”Prirodne ljepote zavičaja”. Prva nagrada koju dodjeljuje Organizacijski odbor dodjeljena je Patriku Biliću za fotografiju Stari most, a druga nagrada prema osvojenom broju lajkova dodijeljena je Tatjani Čuljak za fotografiju Risovac.

U sklopu programa obilježili smo i 10 godina postojanja zajednice Goranci online koji su osnovani su 7. srpnja 2010. prvo kao Facebook zajednica, a četiri godine kasnije kao portal. Cijelo vrijeme trudili smo se da svojim sadržajem, zanimljivostima, obavijestima i vijestima postanemo omiljeno internet mjesto za sve one koji imaju veze sa ovim divnim krajem. Goranci online nastao je s ciljem povezivanja iseljenih i domaćih Gorančana i okolice, te informiranja čitateljstva o aktualnim zbivanjima na ovom području.

Ujedinjeni u glazbi, plesu, pjesmi, gangi i bećarcu sudionici ovog događaja uživali su do zore.

Manifestacija Kultunog ljeta župe Goranci nastavlja se se već u srijedu, 9. kolovoza kada nas očekuje promocija romana ”Posljednji”, spisateljice Anite Martinac. Promocija će se održati u Osnovnoj školi Pod jelom u Gorancima u 20 sati.

Ovim putem, se ponovno zahvaljujemo našim sponzorima i podupirateljima bez kojih Kulturno ljeto župe Goranci ne bi bilo održano, a to su redom: Elektroprivreda ”HZ HB”, Eurosan d.o.o. Mostar, Central osiguranje d.d., Karlovačko, Restoran konoba Goranci, City Hotel, Restoran Marinko Goranci, Antonio commerce d.o.o. Mostar, AO Leko, Leda, Hercegovina vino, STR Minko, Di&Dž, Eltom do.o.o. Mostar, Mališić export-import d.o.o. Čitluk, Z.U.R. Stampi Mostar, Tank oil, Tomić Company, Hotel resort wellness & spa Zlatni dol Goranci, Piccollo food, Željezarija Vrljić, Pekara Julija, Zbim d.o.o. Mostar, Amadori hrenovke, Domar Zoka, Vjenčanje na sedmom nebu, šatori Galić i šatori Raič, priopćeno je.