Published On: Pon, stu 9th, 2015

ODOBRENA OBNOVA VILE SDP traži da se zabrani smještaj Čavare u Vilu Braun

“U FBiH ima mnogo većih i ozbiljnijih problema kojima bi se trebala baviti Vlada FBiH, umjesto ispunjavanja dječačkih želja bilo kojeg političara da živi u vili, okružen egzotičnim biljkama i životinjama”, ističe SDP.
SDP BiH oglasio se priopćenjem za javnost u kojem traži da Parlament Federacije BiH zabrani smještaj predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare u Vilu Braun u Sarajevu.
“Pod lažnim izgovorom da se na taj način pokušavaju uštedjeti proračunska sredstva, Vlada FBiH odobrila je Marinku Čavari, predsjedniku FBiH 100.000 KM iz proračunske rezerve za renoviranje i opremanje Vile Braun. Ovaj reprezentativni objekt u strogom centru Sarajevu prema zamisli predsjednika Čavare, trebao bi ubrzo postati sjedište njegovog, ali i ureda potpredsjednika Federacije BiH.
Na ovaj način predsjednik Čavara još jednom je pokazao svu svoju bahatost i odnos prema građanima FBiH, koji za Čavaru nisu ništa drugo nego bankomat iz kojeg će izvući novac za dodatnu obnovu vile u kojoj misli stolovati tijekom svog mandata. Podsjećamo da je slične ambicije da sebe i svoju svitu smjesti u ovu luksuznu vilu imao i Čavarin prethodnik Živko Budimir, ali tadašnja Vlada predvođena SDP-om to nije dozvolila”, navodi SDP u priopćenju.
“Ukoliko Čavara realizira svoju zamisao, ured Predsjednika FBiH postat će prva državna institucija u cijeloj BiH koja je od građana skrivena visokim zidovima i drugim sigurnosnim preprekama. Time će Čavara i aktualna vlast jasno pokazati kako svoje trenutne pozicije doživljavaju poput kakvih feudalnih vladara. Ovo je vjerojatno primjer prakse na koju je mislio Čavarin stranački šef Dragan Čović, kada je nedavno rekao kako se vrlo lako može upravljati s građanima FBiH.
SDPBiH tražit će da se Parlament FBiH, koji je izabrao predsjednika Čavaru, na prvoj sljedećoj sjednici očituje o njegovoj namjeri da smjesti ured predsjednika u Vilu Braun. Očekujemo da će u Parlamentu FBiH biti dovoljno svijesti da se ne dozvoli da se bilo koja institucija FBiH smjesti iza visokih zidova, jer čvrsto vjerujemo kako bi se na taj način građanima FBiH poslala ružna slika o odnosu najviših dužnosnika prema onima koji su ih birali. U Federaciji BiH ima mnogo većih i ozbiljnijih problema kojima bi se trebala baviti Vlada FBiH, umjesto ispunjavanja dječačkih želja bilo kojeg političara da živi u vili, okružen egzotičnim biljkama i životinjama”, ističe SDP u svo priopćenju.
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare