Published On: Uto, lis 29th, 2019

ODNIJA VRAG PRIŠU Nakon samo osam minuta rada zastupnici u Parlamentu FBiH uzeli pauzu od sat vremena

Samo osam minuta nakon početka sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH federalni zakonodavci napravili su pauzu od sat vremena.

Početak sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine kasnio je nekoliko minuta, a federalni parlamentarci su samo osam minuta nakon sjedanja u zastupničke fotelje odlučili napraviti pauzu i to u trajanju od sat vremena, prenosi Klix.ba.

Pauzu je zatražio šef Kluba zastupnika SDA Osman Ćatić i ona vjerojatno ima veze s točkama dnevnog reda. Naime, šesta sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koja je trebala biti održana 9. listopada 2019. godine, prolongirana je za danas zbog neslaganja koalicijskih partnera u vezi s točkama dnevnog reda.

Riječ je o sjednici na čijem dnevnom redu se nalazi iznimno važni zakoni poput Prijedloga zakona o doprinosima i Prijedloga zakona o porezu na dohodak.

Pred jednosatnu pauzu Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine verificirao je mandat novoj zastupnici u federalnom organu zakonodavne vlasti Elmi Đogić.

Krajem rujna 2019. godine javnost u BiH informirana je o tome da je zastupnik Laburističke stranke u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirvet Beganović poginuo u nesreći na obiteljskom imanju.

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine nakon toga je pristupila procesu dodjele mandata novom zastupniku u Zastupničkom dom Parlamenta FBiH s obzirom na to da je Beganoviću mandat prestao danom smrti.

Mandat zastupnika dobila je Elma Đogić, odnosno sljedeća kandidatkinja s liste Laburističke stranke.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare