Published On: Wed, Jul 5th, 2017

ODLUKA NS BIH Poništena rigorozna kazna protiv NK Široki Brijeg zbog zviždanja himni BiH

siroki_navijaci-696x464

Nogometni klub Široki Brijeg može odahnuti, kao i navijači tog kluba. Naime, prizivno povjerenstvo NS BiH poništilo je odluku Disciplinskog povjerenstva koje je rigorozno kaznilo taj klub ”zbog skandaloznog ponašanja navijača” tijekom uzvratne utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva. Nakon drame Široki Brijeg je osvojio Kup, dok je nešto kasnije mostarski Zrinjski osvojio naslov prvaka BiH te je tako i službeno po tko zna koji put potvrđeno kako se u BiH najbolji nogomet zapravo igra u Hercegovini, piše narod.hr.

Podsjetimo, Disciplinsko povjerenstvo kaznilo je Široki Brijeg jer su navijači spomenutog kluba skandirali ”Mi Hrvati” te su zviždali himni Bosne i Hercegovine. Utakmica je podsjetimo, završila pobjedom Širokog Brijega nakon izvođenja jedanaesteraca.  Disciplinska komisija NS/FS BiH pod predsjedavanjem Nermina Kljajića na sjednici održanoj u Sarajevu odredila je najtežu kaznu u povijesti nogometa susjedne Bosne i Hercegovine. Odluka je bila toliko rigorozna da je izazvala žestoku reakciju Širokog Brijega i navijača tog kluba. Naime, Široki Brijeg je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 25 tisuća KM i s čak sedam utakmica pred praznim tribinama.

U obrazloženju je stajalo kako je do kazne došlo zbog ”brojnih propusta u organizaciji utakmice: poticanja na nacionalnu i vjersku mržnju, skandiranja fašističkih slogana, omalovažavanja državne himne, upotrebe pirotehničkih sredstava, distribucije alkohola na stadionu…”

Nakon što se Široki Brijeg žalio na odluku predsjednik Prizivnog povjerenstva Branimir Maletić za Sportsport.ba  potvrdio je da je žalba uvažena.

“Održali smo danas sjednicu na kojoj smo razmatrali žalbu Širokog. Usvojena je njihova žalba, kazne su ukinute i vraćene Disciplinskoj na razmatranje”, kazao jeBranimir Maletić

Dakako, još nije gotovo.

Naime, sad je ponovno loptica na strani Disciplinske komisije koja bi idućeg tjedna trebala razmatrati čitav slučaj.

Poskok.info