Published On: Čet, ruj 28th, 2017

ODLUKA NA SNAGU STUPA ODMAH Senat Univerziteta u Sarajevu ukinuo uvjetne predmete na svim fakultetima i akademijama UNSA

Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu (SPUS) priopćio je da je, nakon velikog napora i truda koji je uložio njihov tim, Senat Univerziteta u Sarajevu, uz podršku Rektora, donio jednoglasnu Odluku kojom se ukidaju svi uvjetni predmeti na svim fakultetima i akademijama UNSA.

Navode da Odluka na snagu stupa odmah i ostaje na snazi dok Pravila studiranja ne budu usklađena sa Zakonom o visokom obrazovanju KS, prenosi Fena.

Također, Senat UNSA donio je Zaključak kojim se studentima koji su prijavili završni rad ili završni ispit na prvi ciklus studija do 5. listopada 2017. dozvoljava naknadno dostavljanje dopune dokumentacije, pod uvjetom da su ranije predali nepotpunu prijavu za upis na drugi ciklus studija.

– Nastava na UNSA počinje 2. listopada na fakultetima koji su stekli uvjete, te će tada na svim fakultetima biti izvršen prijem brucoša, dok će nastava na ostalim fakultetima početi 9. listopada, priopćeno je iz SPUS-a.