Published On: Sri, srp 13th, 2022

ODLAZE NAJVEĆI: Hrvatski načelnik koji je kurve po Austriji plaćao javnim novcem podnio ostavku i povlači se iz javnog života

Načelnik općine Murter-Kornati Toni Turčinov najavio je u srijedu, nakon što je u “Telegramu” objavljeno kako je u austrijskom bordelu na službenu karticu općine potrošio 1560 eura, da će dati ostavku na mjesto vijećnika šibensko-kninske Županijske skupštine.

Portal “Šibenik in” dobio je poslijepodne od načelnika Turčinova (nezavisni) očitovanje o pisanju “Telegrama” u kojemu najavljuje da će dati ostavku na mjesto županijskog vijećnika kako ne bih nanosio “štetu svojim suradnicima i aktualnom županu”.

Telegram” je danas objavio da je Turčinov u noći 13. travnja 2019. u sklopu službenog puta, turističke promocije Murtera na austrijskom tržištu posjetio klagenfurtski klub “La Cocotte”, da je tri puta upotrijebio općinsku karticu i iz proračuna potrošio 1560 eura. Riječ je o tri računa, dva od 600 eura te jednom od 360 eura, a klub o kojem je riječ bio je legalni bordel kojemu je na službenim stranicama pisalo da pruža erotično iskustvo s non-stop show programom. Gosti kluba mogli su birati i intimno druženje s 10 do 15 djevojaka u sedam zasebnih soba na dva kata, navodi “Telegram”.

Turčinov danas za “Šibenik in” tvrdi kako je autor teksta selektivno objavio informacije koje najvećim dijelom idu prema rušenju njegova ugleda i časti te nanose štetu njemu i njegovoj užoj obitelji. Ističe da je autoru na postavljena pitanja opsežno odgovorio i dostavio traženu dokumentaciju. Također tvrdi kako pročelnica Turčinov Rameša nije objavila imena i prezimena svih osoba koje su sudjelovale u projektu promocije općine Murter-Kornati jer je poštovala odredbe Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka i njihovu privatnost.

Kako je već prije objasnio “Telegramu”, u kasnim noćnim satima došlo je do pogreške u plaćanju s obzirom na to da je njegova osobna kartica i kartica te općine izdana od iste banke i da je “omaškom upotrijebio karticu općine umjesto svoje kartice”.

Zbog te pogreške, on se ispričava sumještanima i tvrdi kako za općinu Murter-Kornati nije nastala nikakva materijalna šteta s obzirom na to da je trošak smještaja platio svojom osobnom karticom, a taj je iznos gotovo isti iznosu potrošenom u tom noćnom klubu. On više puta ističe da je takvo postupanje bilo rezultat nepažnje i pogreške, a bez namjere da troši općinski novac na neprimjeren način.

“Kako bih spriječio daljnje medijske napise i pritiske na svoju obitelj i suradnike, donio sam odluku da se povučem iz javnosti, kao i da podnesem ostavku na mjesto županijskog vijećnika u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije kako ne bih nanosio nikakvu štetu svojim suradnicima i aktualnom županu”, ističe Turčinov u očitovanju portalu “Šibenik in” , ali dodaje da će i dalje, uz potporu svojih suradnika i sumještana, raditi na projektima koje je počeli u općini Murter-Kornati.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Danilo V
Danilo V
1 mjesec prije

Jest jest..al osobna kartica..bila kod zene..
Pa covek od porodicnog stresa..otiso na terapiju..
A lecenje je o trosku drustva..
Neznam sto se drami..

Juraj
Juraj
1 mjesec prije

A ‘ko će pare vratit?

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Da vidite tek koliko su naši političari potrošili na svoje ljubavnice hahahahahaha
Starlete ih muzu ko krave hahahahaha

Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

Umjesto da .e.be ovdje on ide u inostranstvo a i tamo su pretpostavljam uglavnom naše hrvatice!