Published On: Čet, stu 8th, 2018

ODGOVORIO PAMMERU: Pismo koje ste mi poslali samo je potvrda da sam ispravno odlučio

“Pismo koje ste mi putem medija jučer uputili samo je potvrda da sam imao dovoljno razloga da odbijem susret s Vama. Način na koji ste mi se obratili, puštajući pismo u medije, a da ga meni prethodno niste poslali, govori da Vi i ne znate što nalaže dobra diplomatska praksa. Vi se u pismu meni ne obraćate kao diplomat, već kao akter unutarnje političke scene u BiH, koristeći gotovo isti rječnik i kvalifikacije koje koriste moji politički protivnici. Jedan diplomat od ugleda to sebi nikada ne bi smio dozvoliti”, poručio je Dodik u pismu koje je uputio Pammeru

On je naglasio da su austrijski investitori dobrodošli u Republiku Srpsku, te da za njihov dolazak Pammer nema nikakve zasluge. “Jeste li odgovorni za nedolazak nekih investitora, i o tome bi se moglo razgovarati”, naveo je Dodik u pismu.

Navodeći da Pammer u pismu konstatira predsjednik RS nikada nije bio ni na jednoj od manifestacija austrijskog veleposlanstva u BiH, Dodik je rekao da je kao predsjednik RS dolazio na manifestacije koje je Pammer organizirao u istoj mjeri u kojoj je on dolazio na proslavu “Dana RS”.

“Koliko ste nanijeli štete ugledu svoje države govori i Vaše nedavno oglašavanje na društvenim mrežama, u kojem javno žalite zbog nedolaska političkih elita na prijem u austrijsko Veleposlanstvo. Žalite se da idu na prijeme u Tursku ili Veleposlanstvo Saudijske Arabije. Zar niste time priznali da je Vaš mandat u Sarajevu potpuni promašaj i propuštena šansa za državu Austriju i njen utjecaj”, poručio je Dodik u pismu Pammeru.

Predsjednik RS uputio je jučer pismo Pammeru u kojem je naveo da odbija susret s njim, jer je, kako je naglasio, kao diplomatski predstavnik Austrije u BiH činio sve da do željene suradnje ne dođe.

Pammer je u pismu Dodiku, koje je dostavio pojedinim medijima, naveo da odbacuje tvrdnju da on favorizira bošnjačku politiku, dodajući, između ostalog, da retorika predsjednika RS “proizvodi nesigurnost i strah i kod potencijalnih austrijskih investitora”.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare