Published On: Sri, stu 11th, 2020

ETO, MIRNA BOSNA Izetbegović: Imamo granate, sad će svi dobro razmisliti

Izaslanstvo SDA - Izetbegović na predstavljanju granate u Bugojnu: Sad će svi dobro razmislitiČelnik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović nazočio je ”demonstraciji nove granate koju proizvodi bugojanski BINAS”.

Rekao je kako je ”svaki napredak bh. namjenske industrije novi jamac mira” te da će ”svi koji nemaju dobre namjere prema BiH sada dobro razmisliti”.

Predstavljaju je nazočio i federalni premijer FBiH u tehničkom mandatu Fadil Novalić koji je rekao da je u zadnjih pet godina namjenskoj industriji posvećena posebna pažnja te je i njen obujam povećan za tri puta, čime je izrasla u jednog od najboljih izvoznika.

Dodao je da je plan da ta industrija u naredne četiri godine poraste još tri puta, na vrijednost od 500 milijuna do milijardu KM.

Demonstracija granate - Izetbegović na predstavljanju granate u Bugojnu: Sad će svi dobro razmisliti

Demonstracija granate, pazilo se da se ne gađa u neke točke koje bi se mogle odroniti. I svašta pokazati. Što ne bi odgovatalo Cikotiću.

”Potražnja za naoružanjem u svijetu stalno raste, posebno za konvencionalnim, u čijoj proizvodnji mi imamo tradiciju”, naveo je Novalić.

Demonstraciji je prisustvovala i potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović kao i bugojanski načelnik Hasan Ajkunić.

Austrija je danas inače proglasila politički Islam krivičnim djelom: