Published On: Pon, ožu 28th, 2022

ODGOJ DJEVOJAKA U KALIFATU Vijeće sigurnosti UN-a malo je licemjerno. Poziv talibanima da dopuste obrazovanje djevojčica. O ubojstvima djece ni riječi?

Vijeće sigurnosti UN-a izrazilo je duboku zabrinutost zbog odluke talibanskih vladara u Afganistanu da djevojkama zabrani pristup visokom obrazovanju i pozvalo je skupinu da bez odlaganja ponovno otvori škole za učenice.

“Članovi Vijeća sigurnosti ponovno potvrđuju pravo svih Afganistanaca na obrazovanje, uključujući djevojčice”, stoji u priopćenju UN-a.

Talibani su prošlog tjedna poništili raniju najavu da će škole ostati otvorene za djevojčice i rekli da će im vrata ostati zatvorena dok se ne izradi plan u skladu s islamskim zakonom.

Sjedinjene Države su odmah otkazale sastanke s talibanima u Dohi, na kojima su se trebali raspravljati o ključnim gospodarskim pitanjima, rekli su američki dužnosnici.

Vijeće sigurnosti zatražilo je od posebne izaslanice UN-a za Afganistan Deborah Lyons da surađuje s afganistanskim vlastima i utjecajnim stranama po tom pitanju i izvijesti o napretku.

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Vis maior
Vis maior
1 mjesec prije

Ma pustite ih.njihova zemlja-njihova pravila.kada dosad nisu prihvatili(istok-zapad) Ameriku i Rusiju.ocekujete od njih Europu.eto im po islamu sve pa nek guraju kako znaju.

Loš đak
Loš đak
1 mjesec prije

Nisu bili zabrinuti kada su rušili Aganistan,I ubijali najviše civile 20 godina.Narod gladan, a Ameri im prisvajaju milijarde dolara,tj. otimaju od sirotinje.I sada im vjerovati kako su zabrinuti zbog njihovog șkolovanja !?