Published On: Čet, tra 22nd, 2021

Odgođena premijera nove predstave “Isus, sin Čovječji” u HNK Mostar

Dinamičan proces pripreme nove predstave Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru u punom je jeku, iako se trenutno odvija malo usporenim tempom zbog otežane epidemiološke situacije.

Veličanstvena poezija u prozi velikoga Halila Džubrana iz njegovog najpoznatijeg djela „Isus, sin Čovječji“ svoju će dramatizaciju ipak dočekati početkom svibnja na daskama HNK Mostar, a ne u travnju kako je bila prvotno zakazana premijera.

U novoj predstavi igrat će cijeli ansambl HNK Mostar i nekoliko gostiju, a ravnatelj Ivan Vukoja već je ranije otkrio kako će publika biti u prilici uživati i u domaćoj izvornoj glazbi u suvremenim aranžmanima, pjevanju, plesu i scenografiji koja se referira na bogatu europsku likovnu tradiciju s biblijskim motivima.

Redatelj predstave „Isus, sin Čovječji“ je Robert Pehar, koji ujedno i glumi u ovom kazališnom komadu, a osim njega igraju: Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Dražen Pavlović, Miro Barnjak, Nikolina Marić, Ivo Krešić, Anja Kraljević, Iva Šimić, Velimir Pšeničnik Njirić, Ana Ljubić, Ivan Prskalo i Filip Lukenda.

Dramaturg je Dragan Komadina, autor glazbe Gabrijel Prusina, scenografkinja je Vesna Režić, a kostimografkinja Mirjana Zagorec. Za koreografiju i scenski pokret zadužena je Jelena Kordić Kuret.

Halil Džubran, libanonsko-američki pjesnik, slikar i filozof, pisao je na arapskom i engleskom jeziku. Najviše ga je zanimala kršćanska i islamska filozofija i teologija, koje su ga oblikovale i imale snažan utjecaj na njegovo stvaralaštvo.