Published On: Sun, Mar 8th, 2020

Odblokirana deponija: Zbog građana Mostara prosvjednici odlučili privremeno dozvoliti odlaganje otpada

Iz Građanske inicijative ”Jer nas se tiče” priopćili su kako privremeno odustaju od blokade deponije jer ne mogu dopustiti da svi građani Mostara ”nastave ispaštati zbog nesavjesnog gradonačelnika i nerada nadležnih”.

Udruženje građana Jer nas se tiče objavilo je na svojim Facebook stranicama kako ne mogu dopustiti da svi građani Mostara ”nastave ispaštati zbog nesavjesnog gradonačelnika i nerada nadležnih koji se nisu pobrinuli za smeće na ulicama, za razliku od drugih općina”, prenosi bljesak.info

”Zbog toga smo, ISKLJUČIVO ZBOG GRAĐANA MOSTARA I OKOLNIH NASELJA, na sastanku članova udruženja, odlučili privremeno dozvoliti odlaganje otpada na deponiju na Uborku”, navode iz Udruženja. Dodaju kako očekuju hitno uključenje Županije i Federacije kako im je i obećano, te potpisivanje njihovih zahtjeva u što kraćem roku.

”U slučaju izostanka njihove reakcije i potpisivanja zahtjeva, bit ćemo primorani ponovo blokirati nelegalnu deponiju na Uborku”, navodi se.

Građani nastavljaju sa mirnim okupljanjima ispred deponije na Uborku, bez blokade.

”Molimo vas za podršku u borbi za zdravlje svih nas, jer samo se ujedinjeni možemo izboriti za naše zdravlje koje nam vlast, neodgovornim postupcima, uništava”, stoji u priopćenju.