ODBJEGLI TERORIST: Želimo albansku državu u Makedoniji, poput RS-a u BiH

Od jutros je u Kumanovu povećano prisustvo policije. Naime, jedna osoba koja se borila protiv policije u Kumanovu je u bijegu, priopćila je makedonska policija. Terorist Sulejman Osmani je uhićen u Kumanovu, a pobjegao je kada je izveden na teren kako bi pokazao gdje je sakriveno oružje ukradeno prilikom tog prvog napada, javlja N1.

On je za RT Kosovo izjavio da je cilj njegove skupine stvaranje neovisne albanske države u Makedoniji. Želimo albansku državu, ustrojenu po uzoru na Republiku Srpsku u BiH, objasnio je Osmani.

Negirao je tvrdnje da je skupina, koja se po njegovim riječima sastoji od preko dvije tisuće ‘boraca’, imala materijalne ciljeve.

Ulice u samom centru grada, oko policije i Suda, su blokirane, no nema nikakve službene informacije o razlozima nitio je potvrđeno da su dobili informacije o novim planiranim napadima.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Ivo Kotevski je na pitanje zašto je blokirana policijska stanica u Kumanovu i zašto u gradu ima više policije odgovorio kratko: ‘Mjere sigurnosti’, a više informacija o pojačanom prisustvu policije u Kumanovu nema ni gradonačelnik tog grada, piše N1.

Podsjetimo, u sukobima za vikend poginulo je osam policajaca i 14 terorista.‎