Published On: Pet, sij 21st, 2022

Odabrani mladi znanstvenici-istraživači za dodjelu financijske potpore

U skladu s Odlukom Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, danas je objavljena Odluka o odabiru korisnika po Javnomu pozivu za pomoć mladim znanstvenicima-istraživačima s područja Hercegovačko-neretvanske županije. Odlukom je izdvojeno 269.600,00 KM za ukupno 92 kandidata koji su ispunili postavljene formalno-pravne uvjete, priopćeno je iz Vlade HNŽ, prenosi HMS.

i+Iz županijske vlade poručuju da se ovaj projekt prvi put realizira u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i izravno svjedoči opredijeljenost Vlade pružanju potpore mladim znanstvenicima u istraživačkim projektima i realizaciji njihovih znanstvenih radova.

-Inače, osim pojedinačne pomoći mladim znanstvenicima, raspoređene kroz pet programa utvrđenih Javnim pozivom, iz Proračuna HNŽ-a za 2021./2022. godinu s dodatnih 163.000,00 KM potpomognut je i rad obadva sveučilišta u Mostaru, s ciljem profesionalnoga nadograđivanja mladih znanstvenika i asistenata. priopćeno je.

Programi koje je Javni poziv obuhvatio su:

1. Sufinanciranje troškova III. ciklusa obrazovanja (doktorskih studija) – odabrano 28 kandidata;

2. Sufinanciranje znanstveno-istraživačkoga / umjetničko-istraživačkoga rada u sklopu izradbe disertacije – odabrano 19 kandidata;

3. Sufinanciranje troškova obrane disertacije – odabrano 7 kandidata;

4. Sufinanciranje objavljivanja znanstveno-istraživačkih / umjetničko-istraživačkih radova u međunarodnim časopisima i sudjelovanja na međunarodnim konferencijama – odabrano 10 kandidata;

5. Potpora izdavanju novije znanstvene i stručne literature te sveučilišnih udžbenika – odabrano 28 kandidata.

Radi pune transparentnosti, popis odabranih korisnika po programima pogledajte u nastavku:

/HMS/

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare