Published On: Pet, ruj 26th, 2014

Odabrani miss i mister nezaposleni

Nesvakidašnji modni događaj održao se ovog četvrtka u caffe baru Bačvice gdje su glavnu riječ imali nezaposleni, kao i mladi poduzetnici, i sami donedavno na zavodu za zapošljavanje.
Pod nazivom Srcem za nezaposlene, Udruga nezaposlenih splitsko-dalmatinske županije, po treći put priredila je reviju kojoj je cilj promovirati i podržati mlade poduzetnike.
– Pozvali smo naše članove koji su se u ova krizna vremena usudili pokrenuti posao, iskoristiti poticaje i na sreću, uspjeli u tome. Svi su redom i vlasnici svojih obrta ujedno i kreatori odjeće koju modeli nose – kazala nam je Jasminka Lemo, predsjednica ove udruge koja je i sama do prije dvije godine bila bez posla.
Prošle godine osnovala je udrugu u kojoj je nemoguće pobrojati članove jer im se toliko ljudi javlja za pomoć.
– Htjeli smo osnovati sindikat, al ispala je udruga. Nije nam samo cilj pomoći pronaći posao ljudima nego i usmjeriti ih da uspiju u realizaciji svojih ideja i projekata – objasnila je Lemo koja je za ovu modnu prigodu okupila mlade poduzetnike koji su iskoristili poticaje za zapošljavanje.
Svoje kreacije predstavili su tako modni saloni “Dišpetoža” i Franica Ojdanić, “Veštit” i Duška Plazibat, “Karin” i Katarina Cvitković , te poznata splitska kreatorica Pinky.
Njihove kreacije nosile su manekenke agencije Royal Models, ali i deset članova udruge nezaposlenih koji su se odlično snašli na modnoj pisti. Među njima smo zatekli i Antoniju Batinić, Zagrepčanku koja je zbog ljubavi ostavila posao i preselila se u Split.
– Nije mi žao iako je u Zagrebu puno lakše naći posao nego ovdje. Ipak, optimist sam i vjerujem da ću se nekako snaći – kaže ova mlada ekonomistica ujedno i kozmetičarka, trenutno bez posla.
Da treba stvar uzeti u svoje ruke , educirati se i pokušati, savjetuje i Tonči Koceić, tajnik udruge nezaposlenih koji radi na projektima za samozapošljavanje.
– Puno je prepreka. Nije lako krenuti, ali je moguće. Pomažem ljudima pisati projekte, javljati se na natječaje i time su šanse veće. Čemu se okrenuti u današnja vremena ako ste bez posla? Teško pitanje, ali kako živimo u Splitu, treba razmisliti o uslužnim djelatnostima, turizmu , ali inovativnom… – savjetuje Koceić.
U glazbenom dijelu ove modne revije na kojoj su na koncu birali miss i mistera nezaposlenih, nastupili su Dora Bačić, klapa Sv. Hubert, Bomba, Hit factory, Neno Vetma koji je najavio svog mladog prijatelja, Dadu Kučića iz Njemačke, kao i mlade nade Ernesta Pelaića. Program je vodila Jelena Perko, a treba naglasiti da su svi sudjelovali –prijateljski, sa srcem.

MERIEN ILIĆ
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare