OD DANAS VIŠE MJESTA U PRITVORIMA Imotski: Otvorena nova postaja granične policije

 

Nova Postaja granične policije u Imotskom brinut će o sigurnosti građana u Imotskoj krajini, ali i o zaštiti državne granice, istaknuto je u petak na svečanom otvorenju postaje koja je smještena dva kilometra od međudržavnog graničnog prijelaza s Bosnom i Hercegovinom.

“Ova će policijska postaja brinuti za sigurnost imotskog područja, ali će obavljati i poslove zaštite državne granice,” istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na svečanosti otvaranja nove zgrade Postaje granične policije Imotski.

Dodao je da su u policijskoj postaji posebno obučeni ljudi, koji jamče sigurnost ne samo građana Imotske krajine, već i turista koji ju posjećuju u sve većem broju.

Istaknuo je i da će u novoj postaji građani moći regulirati i osobne dokumente te naveo da je postaja u Imotskom jedna od 70 policijskih zgrada koje je sadašnja Vlada izgradila ili obnovila.

Po njegovim riječima, zgrada je znak brige koju Vlada pokazuje prema Imotskoj krajini iz koje je više od 200 branitelja dalo svoje živote za obranu Hrvatske u Domovinskom ratu, a među njima i prvi poginuli redarstvenik – Josip Jović.

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban je istaknuo da će novoizgrađena Postaja granične policije u Imotskom imati jako puno posla s obzirom “na migracije stanovništava – legalne i ilegalne”.

U sklopu svečanosti zapaljene su svijeće ispred spomen ploče poginulim redarstvenicima iz Imotskog u Domovinskom ratu.