Published On: Sri, sij 7th, 2015

Od radnika ispred Lijanovića traže da plate po 1.000 KM

Jedna od tvrtki povezanih s Lijanovićima, KORA-FIN, protiv 67 radnika koji prosvjeduju na Visokoj Glavici u Širokom Brijegu, podnijela je prekršajnu prijavu zbog ometanja privatnog posjeda i nedozvoljavanja rada.

”KORA-FIN od svakog radnika protiv kojeg je podnijela prekršajnu prijavu traži da im uplate po 1.000 KM zbog navodnih gubitaka zbog dosadašnje blokade. To nema veze s istinom, to je samo jedna od fantomskih tvrtki, a njezin vlasnik na papiru je Jago Stojić, inače svak Slave Ivankovića Lijanovića,” rekao je za Bljesak.info predstavnik radnika Ivan Grbešić.

Stojić se sastao s predstavnicima radnika te im dao podršku te obećao da će na sudu riješiti zavrzlamu oko vlasništva tvrtke.

”Tužba nema smisla, oni rade čitavo vrijeme i rješavaju neke papire te mi im ne ometamo da uđu u upravnu zgradu. Stojić mi je rekao da su oni (op.a. Lijanovići) to njemu namjestili i podmetnuli da on to potpiše te da on nema ništa s tim. Mi se nikoga ne bojimo, neka nas tuže,” izjavio je Ivan Grbešić za Bljesak.info.

”Mi ga ovim putem još jednom pozivamo da ode na sud i da to riješi i nadamo se da bi se time tužba trebala povući”, dodao je.

Podsjećamo, više od stotinu bivših radnika tvrtke Lijanovići prosvjeduju od 12. prosinca 2014. godine u tri smjene ispred sjedišta tvrtke na Visokoj Glavici tražeći da im se isplate zaostale plaće i doprinosi.

Jerko Ivanković Lijanović, većinski vlasnik tvrtke Lijanovići, u nekoliko navrata se obraćao javnosti po ovom pitanju kazavši kako ovo nisu radnici njegove tvrtke već tvrtki kojima Lijanovići izdaju prostor te da bi im serado pridružio u prosvjedu da može otići iz Sarajeva.

Također, Ivanković Lijanović je reagirao na pisanje portala Bljesak.infote zatražio odgovor od Uprave za neizravno oporezivanje da mu obrazloži zašto su računi tvrtke Lijanovići blokirani te zašto mu ne plijene imovinu