Published On: Sub, velj 16th, 2013

Od progona pripadnika Ševa neću odustati dok sam živ

Ševama je dat nalog da to urade, a atentat na mene i moju obitej  je planiran jer su me predstavili kao čovjeka koji hoće izvršiti državni udar što je bila laž i podvala. Bio sam načelnik Glavnog štaba Armije RBiH 7. srpnja 1993. kada je pokušan atentat. Mjesec dana prije toga bio sam glavnokomandirajući Armije RBiH. Mediji, kad me treba ocrniti ili servirati nekom od tužilaštava, napišu da sam komandant, a kad me hoće omalovažiti, onda sam kao ’samo’ načelnik štaba tvrdi Sefer , čovjek koji nikada nije odgovarao za zločine nad hrvatskim civilima u Trusini, za list Oslobođenje…
Zovite to kako hoćete, ali ja sam osnivač i komandant ARBiH. I za ubojstvo takve osobe  odluku je morao donijeti neko na mnogo većem nivou.
Ja niti sam naivan, niti moj tim naivno radi na ovoj istrazi. Sve se uzima u obzir, analizira, upoređuje.
Završavamo skicu, dokumente i svjedočenja oko umišljaja za ovaj atentat. Ovih dana neko je pitao kao šta ako nas, zbog istrage, Ševe ili njihovi zaštitnici opet napadnu?
Odgovor je kratak: vratićemo brutalno i žestoko, bez milosti. Suditi se za zločine mora.
Ne može se ubiti nevina (38) i nevini mladić (25 ) i nikom ništa, kaže u opširnom intervjuu za Oslobođenje Sefer Halilović.