Published On: Mon, Jul 17th, 2017

OD LJUBLJENJA DO NAJBOLJIH POZA: Halal vodič za vrhunski seks’ uzburkao duhove u Velikoj Britaniji

Vidjela sam mnoge muslimanske žene koje se udaju bez stvarne potrebe da nauče nešto o seksu”, rekla je autorica za Guardian

Muslimanke u Velikoj Britaniji hvale novu knjigu čija tema je kako imati “vrhunski halal seks”.

Knjiga pod naslovom “Muslimansko seks uputstvo: Halal vodič za vrhunski seks” (The Muslimah Sex Manual: A Halal Guide to Mind-Blowing Sex), objavljena prošle nejdelje, odmah je uzburkala mulimansku zajednicu u Velikoj Britaniji.

Autorica, koji je odlučila da ostane anonimna, a predstavlja se pseudonimom Um Muladhat, daje muslimankama ljubavne savjete o svemu, od ljubljenja do najboljih poza za seks. Glavna poruka knjige je da žene mogu da preuzmu inicijativu kada su ljubavni odnosi sa njihovim muževima u pitanju. ”

Vidjela sam mnoge muslimanske žene koje se udaju bez stvarne potrebe da nauče nešto o seksu”, rekla je autorica za Guardian.

“Znale su samo za ‘penis u vaginu’, ali veoma malo o tome kako da začine svoj ljubavni život drugačijim pozama i drugačijim stvarima u krevetu. Sve to nedostaje u suvremenoj islamskoj literaturi.”

Predsjedavajuća Muslimanske ženske mreže u Velikoj Britaniji Šaista Gohir hvali knjigu zbog činjenice da navodi žene da razgovaraju o seksu.

“Krivica koja se vezuje uz seks usađena je u žene od djetinjstva. Seks im je predstavljen kao nešto prljavo, a ženska seksualnost kao nešto što se kontrolira. Žene stupaju u brak a da nemaju samopuzdanja da kažu ‘Ja ne uživam u ovome’ ili ‘Ja hoću to'” “Krajnje je vrijeme da se o seksu otvorenije razgovara”, zaključuje Gohir.