OD BIH ĆE OSTATI SAMO DAYTONSKI PAPIR: Radi se o potpunom slomu jednog društva, svaki treći želi napustiti zemlju, režimski mediji ne smiju niti slova…

Ilustracija: Tomislav Miletić/Pixell

BOSNU i Hercegovinu u sljedećih pet godina planira napustiti trećina njezinog stanovništva, pokazalo je istraživanje agencije Prime Communications danas predstavljeno javnosti.

Istraživanje je provedeno na 1600 ispitanika tijekom prosinca 2019. godine, te je pokazalo kako u sljedećih godinu dana Bosnu i Hercegovinu planira napustiti 12,3 posto njezinih stanovnika. U sljedeće dvije godine to isto planira napraviti 7,5 posto, u tri godine 7 posto.

Ukupno u sljedećih pet godina BiH planira napustiti svaki treći stanovnik (33,5 posto), navodi Prime Communications.

Istodobno državu ne planira napustiti oko polovica stanovništva, odnosno 48,9 posto, dok oko 17 posto ispitanih na ovo pitanje nije odgovorilo ili su rekli da ne znaju odgovor.

Istraživanje je pokazalo i da je najveći broj građana, njih oko 60 posto, u posljednje tri godine doživio da mu u inozemstvo ode blizak član obitelji ili blizak prijatelj.

Ono što se ne navodi u vijestima, jeste tko čini tu trećinu stanovništa? Čini je radno sposobno stanovništvo. Jednu trećinu čine maloljetnici, jednu umirovljenici. Ako su podaci istraživanja točni, BIH želi napustiti njeno kompletno preostalo radno stanovništvo. Što nije ništa drugo nego kolaps sustava.