Published On: Pon, pro 5th, 2016

Od 1.siječnja izmjena cijena u fiksnoj telefoniji

Od 1.siječnja izmjena cijena u fiksnoj telefoniji
Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) je, nakon provedene analize, dala suglasnost na izmjene cjenika Telekoma Srpske Banja Luka, BH Telecoma Sarajevo i Hrvatske telekomunikacije Mostar, koji će stupiti na snagu 1. siječnja 2017. godine.
Izmjene se odnose na uvođenje jedinstvene cijene za pozive prema fiksnim mrežama u Bosni i Hercegovini te definiranje cijena prema drugim mobilnim mrežama u BiH. Cijene poziva prema fiksnim mrežama u BiH koje su definirali operatori iznose od 0,04 KM/min do 0,048 KM/min i niže su od granične cijene koja iznosi 0,052 KM/min, prenosi Fena.
Za korisnike osnovnih tarifnih paketa od 1. siječnja 2017. godine BH Telecom Sarajevo uvodi jedinstvenu cijenu za pozive prema fiksnim mrežama u BiH u iznosu od 0,042 KM/min (bez PDV-a). Za korisnike Osnovnog tarifnog paketa, cijena poziva unutar fiksne mreže BH Telecoma je povećana za 27,27 posto, dok je cijena poziva prema drugim fiksnim mrežama u BiH snižena za 19,23 posto.
Također, BH Telecom je ukinuo popust na cijene poziva unutar fiksne mreže u vremenu slabog prometa koji je iznosio 25 posto.
Telekom Srpske Banja Luka uvodi jedinstvenu cijenu za pozive prema fiksnim mrežama u BiH u iznosu od 0,040 KM/min (bez PDV-a). Za korisnike Osnovnog tarifnog paketa, cijena poziva unutar fiksne mreže Telekoma Srpske je ostala na istoj razini, dok je cijena poziva prema drugim fiksnim mrežama u BiH snižena za 23,08 posto.
Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar uvodi jedinstvenu cijenu za pozive prema fiksnim mrežama u BiH u iznosu od 0,048 KM/min (bez PDV-a). Za korisnike Osnovnog tarifnog paketa, cijena poziva unutar fiksne mreže Hrvatskih telekomunikacija Mostar je povećana za 37,14 posto, dok je cijena poziva prema drugim fiksnim mrežama u BiH ostala na postojećoj razini, priopćeno je iz RAK-a.