Published On: Sri, lis 18th, 2017

Od 1.1.2018. svi državljani BiH moći će bez vize raditi u Njemačkoj kao i građani EU

Zbog promjene zakona o zapošljavanju u Njemačkoj do daljnjeg je obustavljeno zapošljavanje građana s teritorije Balkana.

U ovom momentu građani bez putovnice EU neće moći se zaposliti, ovo važi za građane sa srbijanskim, BiH i makedonskim putovnicama bez obzira za koji posao žele aplicirati.

Ovo se odnosi na sve poslove bez obzira da li želite aplicirati kao medicinar, građevinar, spremačica ili nešto drugo, piše Hercegovina.info.

Od 1.1.2018. godine starta novi zakon o zapošljavanju po kojem će svi građani gore navedenih država,a čije države nisu u EU moći da se zaposle pod istim uvjetima kao i građani EU.

Što znači svi koji pronađu poslodavca moći će se zaposliti kao i EU građani odlazak u veleposlanstvo više neće biti neophodan uvjet za dobivanje radne vize.

Pronalaženje sigurnih poslova će i dalje biti preko agencija kao i do sada, a trenutno se mogu zaposliti samo građani s EU putovnicama.

Ovu informaciju će do kraja 11. mjeseca potvrditi i službene institucije.

Ovu informaciju podupire činjenica da Njemačkoj osim što manjka 100.000 radnika u medicinskoj branši. U ostalim branšama fali i do pola milijuna radnika te im gospodarstvo uvelike trpi.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x