Published On: Pon, lis 3rd, 2022

OCRNIŠE SVE ŠTO VALJA: I dobri čovjek Fadil Novalić, jedini Bošnjak koji je došao u Posušje na sahranu, završio na američkoj crnoj listi

​SARAJEVO – Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić stavljen je na američku crnu listu zbog, kako navode, potkopavanja demokratskih procesa.

“U svojstvu premijera FBiH Fadil Novalić zloupotrijebio je podatke o penzionerima u korist vlastite političke stranke, a protivno zakonima BiH. Novalić je u sedmici prije izbora 2018. koristio podatke o penzionerima do kojih je došao preko svoje službene pozicije kako bi poslao pisma u kojima je naveo svoja postignuća i obećao povećanje penzija u zemlji u kojoj to pitanje ima jaku političku važnost. Ovaj postupak predstavlja kršenje zakona BiH i odražava širi, javno objavljeni obrazac korištenja njegovog položaja političkog uticaja za ličnu ili stranačku korist, podrivajući demokratske procese ili institucije u BiH”, navedeno je iz Ministarstva finansija SAD.

guest
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Lukša
Lukša
2 mjeseci prije

Što je je pamtimo da je ovaj čovik došao na vječni ispracaj naše drage mladosti . Respekt!

Dritan
Dritan
2 mjeseci prije

Ameri su ovo uradili samo da izazovu nemire.ovo nema veze sa vezom xovjeku se sudi za korupciju i ubistvo ljudi respiratorima.A oni mu našli neke cestitke.Mozda su vidjeli da je ta afera bila presudna za njihovog špijuna Bakira i da je za to izgubio pa sad da ga stave na crnu listu i malo sebe operu A zašto slobodana iz integralna štaviše na crnu listu kao zbog poslova koje je legalno dobio.Nista covjek nije ukrao.Kupio privatnu televiziju pa ne ide to na tender ja mogu svoje prodati kome hoću.Amerikanci su velike gnjide.Treba proterati ambasadora američkog.

Izmetbegović
Izmetbegović
2 mjeseci prije

Bio je na sprovodu Hercegovačkoj mladeži.. Respekt za to, svaka čast.. Al da je lopov jest.

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Zašto Čović nije bio u Posušju na sahrani?

Lukša...
Lukša...
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
2 mjeseci prije

Bio je Čovic ali naravno onaj uzurpator nije.

Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Što su bolan čekali dan poslje izbora?! USA-SDA koalicija i dalje na snazi, ostalo kozmetika…