Published On: Sri, stu 7th, 2018

OČITAO LEKCIJU PAMMERU: Dodik je najveći državnik u BIH i borac za neovisnost od stranaca. Zato je stalno na njihovoj meti…

“Svojim pristranim nastupima vrlo često ste izlazili iz okvira dobrog diplomatskog ponašanja i time nas udaljavali od željene suradnje s državom koju izuzetno poštujemo i s kojom smo htjeli surađivati”, istaknuo je predsjednik RS u pismu upućenom Pammeru nakon što je austrijski diplomat zatražio sastanak s Dodikom.

Dodik je u pismu naveo da Republika Srpska i on osobno imaju veliko poštovanje za državu Austriju i godinama su činili sve da imaju dobru suradnju, zasnovanu na uzajamnom poštovanju.

“Svojim djelovanjem i javnim istupima grubo ste se miješali u unutarnja pitanja u BiH, otvoreno favorizujući određene, po pravilu bošnjačke politike u BiH, čime ste svoju državu lišili objektivnog utjecaja u BiH”, naglašava se u pismu.

Predsjednik RS-a i novoizabrani član Predsjedništva BiH u pismu je kazao da je austrijski diplomat samo prije nekoliko mjeseci sudjelovao u neobjašnjivom skandalu u Trebinju, kada je grubo i bahato napao grupu umirovljenika koja mu nije dozvolila da ih fotografira, da bi nakon toga obmanjivao javnost da je napadnut.

“Jeste li razmišljali kakvu štetu ste nanijeli i Republici Srpskoj i srpskom narodu kreirajući izmišljotinu o navodnom napadu na jednog diplomata”, upitao je Dodik u pismu upućenom Pammeru.

Predsjednik RS-a je naglasio da je austrijski diplomat otvoreno i nekritički iskazivao podršku visokom predstavniku u BiH, koji je također izlazio iz okvira prihvatljivog ponašanja i kršio odredbe međunarodnog sporazuma i međunarodnog prava.

“Ovo su samo neki od razloga zbog kojih sam prisiljen odbiti susret s Vama, a po dolasku na dužnost člana Predsjedništva BiH o Vašem radu u Sarajevu upoznat ću sve relevantne državne organe Austrije.

Izražavam duboko poštovanje prema državi Austriji s kojom Republika Srpska, unatoč Vašim naporima, surađuje i nadamo se surađivat će i dalje, posebno nakon Vašeg odlaska”, poručio je predsjednik Dodik.

Pammer se nakon ovog naravno pravdao. No ovaj istup Milorada Dodika morao bi biti ideja vodilja svim političarima u BIH bez obzira na nacionalnost, koji godinama sve nas, građane BIH, uče, da je stranac uvijek u pravu. Taj odvratni postkolonijalni kompleks, doveo nas je tu gdje jesmo. Austrija je zemlja koja je uz Tursku, najviše opljačkala BIH i odnijela blaga iz nje. Radi se o tolikim količinama ruda, zlata i bogatstva da bi BIH građani živjeli u izobilju, da nas naši kolonizatori nisu bezočno pljačkali.  Stoga su njihova lamentiranja, moraliziranja, priče o ulaganjima, puno više od licemjernog.

Poskok.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare